Konya Milletvekili Orhan Erdem’den atama bekleyen öğretmenler açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem komisyonlarda ve TBMM Genel Kurulunda yapılan konuşmalarda "atanamayan öğretmen sayısının 500-600 bin olarak lanse edildiğini" ancak bu rakamın doğru olmadığını söyledi.

Konya Milletvekili Orhan Erdem’den atama bekleyen öğretmenler açıklaması

TBMM Genel Kurulunda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, "atama bekleyen öğretmenler" üzerinden siyaset yapıldığını bildirdi. Komisyonlarda ve Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda "atanamayan öğretmen sayısının 500-600 bin olarak lanse edildiğini" ancak bu rakamın doğru olmadığını vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:

"Plan ve Bütçe Komisyonunda bakan beye 'son atamada kaç bin öğretmen atama için başvurdu?' diye sordum. Bana gelen cevap 125 bin. ÖSYM'ye sorduğumuzda 300 bin civarı bir öğretmenin KPSS'ye girdiğini görüyoruz. Ama kimse AK Parti iktidarı döneminde kamuya 800 bin öğretmen alınıp, dışarıda kalanlar da var ama özelde de 200 bine yakın öğretmenin çalıştığını hesaba katmıyor. Haklı olarak her atama döneminde özelde çalışan öğretmenlerimiz de devlette görev almak ister. Sizlerin söylediği kadar olmayan başvuruların da buradan kaynaklandığını görüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.