Konya’da Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası

Konya’da Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen Karatay ve Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası tamamlandı. Turnuvada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Konya’da Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığıyla yürütülen “Şehrimiz İmzamız” projesi kapsamında gerçekleştirilen Karatay ve Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvaları sonuçlandı.

Eğlenceli geçen yarışma sürecinde 3. sınıf öğrencileri kaleli yakan top ve sek sek, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri kaleli yakan top oyunlarında mücadele ettiler.

Karatay Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, protokol üyeleri ile birlikte dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Öğrencileri başarılarından ötürü tebrik etti, turnuvalardaki hakemlere, öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

konyada-geleneksel-cocuk-oyunlari-turnuvasi.jpg

Karatay Belediyesi Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine ise Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, eğitim yöneticileri, öğretmen öğrenci ve veliler de katıldı.

konyada-geleneksel-cocuk-oyunlari-turnuvasi-001.png

Daha sonra Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden İl Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığının geleneksel çocuk oyunlarının öğretilmesi ve yaygınlaştırılması konusundaki kararlılığını önemsediklerini belirterek "Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvaları onların, tatlı bir rekabet içerisinde milli oyunlarımızı tanımalarına ve benimsemelerine vesile olmaktadır." dedi.

Müsabakalara katılan öğrencilerimizi tebrik etti, turnuvaların gerçekleşmesinde emek sarf eden öğretmenlerimizi kutladı.

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Düz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler de Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katıldı.

konyada-geleneksel-cocuk-oyunlari-turnuvasi-002.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.