Konya’da hububatı fırtına vurdu! Bitkiler streste

Konya Ovası bu yıl hem kar kuraklığı hem de bahar aylarında beklenen yağışı alamadı. Hafta sonu etkili olan fırtına yağış bırakmayıp, topraktaki nemi uçurunca kıraç alanlarda ekili hububat strese girdi, köklerde sararmalar başladı.

Konya’da hububatı fırtına vurdu! Bitkiler streste

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya’da kuraklık çiftçileri kara kara düşündürüyor. Konya Ovası kış aylarını kar kuraklığı ile geçirdi. Rekor sıcaklık değerleri bitki gelişimini hızlandırırken, umutlar bahara kalmıştı.

HUBABATI FIRTINA VURDU

Son günlerdeki meteorolojik gelişmelerde kıraç alanlarda ekili hububatı olumsuz etkiledi. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Süleyman Soylu, sahada yaptığı incelemelere ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hebasından paylaştı.

konyada-hububati-firtina-vurdu-bitkiler-streste-001.jpg

“BİTKİLER STRESE GİRMEYE BAŞLADI”

Paylaşımında görsellere de yer ver Soylu; “Konya Ovasında kıraç alanlarda geçtiğimiz günlerdeki şiddetli lodos yağış bırakmayıp, birde olan nemi de uçurunca bitkiler iyice strese girmeye başladı. Maalesef kıraç alanlarda bitki çıkışı ve gelişimi yönünden çok iyi başlayan sezon kötü bitecek gibi duruyor.” ifadelerini kullandı.

ENDİŞELER ARTTI

Ziraat Profesörü Soylu’nun bu açıklamaları kıraç alanlarda bu yıl ciddi bir rekolte kaybı yaşanabileceğini gösteriyor.

konyada-hububati-firtina-vurdu-bitkiler-streste.jpg

YAĞIŞ GELİYOR

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünün son tahminlerine göre, bölgede bugün fırtına ve toz taşınımı bekleniyor. Perşembe günü bölgeye yağış geliyor. Cuma günü hariç önümüzdeki Pazartesi gününe kadar Konya Ovası’nın tamamında yağış var, sıcaklıklar düşüyor.

konyada-hububati-firtina-vurdu-bitkiler-streste-007.jpg

konyada-hububati-firtina-vurdu-bitkiler-streste-008.jpg

konyada-hububati-firtina-vurdu-bitkiler-streste-009.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.