Lider Galatasaray Sivasspor'u ağırlayacak

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında yarın Sivasspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızlılar, Sivasspor karşısında mağlup olmazsa Süper Lig'in puan rekorunu kıracak.

Lider Galatasaray Sivasspor'u ağırlayacak

Galatasaray ile Sivasspor, Trendyol Süper Lig'de yarın 36. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde lider giren Galatasaray, ligin geride kalan 34 maçlık bölümünde 30 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucu 93 puan topladı. Puan cetvelinde 9. sırada yer alan Sivasspor'un ise 12 galibiyet, 12 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 48 puanı bulunuyor.

SÜPER LİG REKORUNU KIRMAYA 1 PUAN KALDI

Galatasaray, Sivasspor maçından puan alması halinde Fenerbahçe'nin bir sezonda en fazla puan toplama rekorunu kıracak.

1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe, 3 puanlı sisteme geçilmesinin ardından Süper Lig'de bir sezonda en fazla puan alan takım konumunda bulunuyordu.

Galatasaray ise geçen haftaki Adana Demirspor galibiyetiyle puanını 93'e çıkarmıştı. "Cimbom" böylelikle bitime 4 maç kala rakibinin rekoruna ortak olmuştu. Sarı-kırmızılı ekip, Sivasspor maçını kaybetmemesi durumunda Fenerbahçe'nin rekorunu kıracak.

PUAN KAYBI YAŞADIĞI 4 TAKIMDAN BİRİ SİVASSPOR

Galatasaray'ın bu sezon 34 haftada puan kaybı yaşadığı 4 maçtan biri Sivasspor karşılaşması oldu. Hatayspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'la 0-0, Sivasspor'la da 1-1 berabere kaldı.

SİVASSPOR AVRUPA HEDEFİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Puan cetvelinde 48 puanla 9. sırada bulunan Sivas temsilcisi, Galatasaray maçından puan ya da puanlar alarak Avrupa kupası hedefini sürdürmeyi planlıyor. Kırmızı-beyazlı ekipte Galatasaray maçı öncesi orta saha oyuncusu Hakan Arslan'ın ve savunmada görev yapan Burak Kapacak'ın sakatlığı bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.