Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu ülke genelinde yağışlı sistem etkili olacak. Hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Konya’da Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli sağanak yağış görülecek.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege kıyıları ve Batı Akdeniz hariç diğer bölgelerimizin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

CUMARTESİ VE PAZAR’A DİKKAT

Hafta sonu ülke geneli yağışlı geçecek. Konya genelinde Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

SICAKLIK 8 DERECE DÜŞECEK

20 derece civarında seyreden hava sıcaklığının yağışla birlikte hissedilir derecede düşmesi bekleniyor. Pazar günü Konya’da gündüz sıcaklığı 12 dereceye kadar düşecek.

hafta-sonu-hava-nasil-olacak.png

Cumartesi günü, Ege'nin Güneyi (Aydın, Denizli), Orta ve Doğu Akdeniz (Isparta, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, İç Anadolu'nun doğusu ve güneyi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve güneydoğusu (Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Iğdır, Kars), pazar günü ise İç Anadolu'nun güneyi, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, yarın Antalya Körfezi’nde, pazar günü ise Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

hafta-sonu-hava-nasil-olacak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.