Ayakkabı nasıl boyanır? Bu öneriler ayakkabınızın ömrünü uzatıyor

Konya'nın Tarihi Bedesten Çarşısı'nda baba mesleği olan ayakkabı malzemeleri satışı yapan Arif Sertdülger, ayakkabının kullanım süresinin nasıl uzatılabileceğini anlattı.

Ayakkabı nasıl boyanır? Bu öneriler ayakkabınızın ömrünü uzatıyor

Bir dönem genellikle pazar günleri aileden biri boyanacak ayakkabıları toplar, yaydığı bir gazetenin üstüne sıralar, Nuri Leflef marka ayakkabı boyası ve cilası, sünger, fırça, parlatmak için bir parça kadife kumaş kullanarak, ev halkının ayakkabılarını boyardı.

Konya'nın Tarihi Bedesten Çarşısı'nda baba mesleği olan ayakkabı malzemeleri satışı yapan Arif Sertdülger (69) Haber Dairesi'ne konuştu.

ayakkabi-nasil-boyanir-bu-oneriler-ayakkabinizin-omrunu-uzatiyor.jpeg

“HAZIR BOYALAR AYAKKABININ ÖMRÜNÜ KISALTIR”

Ayakkabıların ömrünü uzatan boyanın nasıl yapıldığını anlatan Sertdülger, boya ve cila yapmanın püf noktalarını anlattı.

Sertdülger, "Eskiden boya ve cilaya ilgi çoktu ancak hazır boyalar çıktıktan sonra pek ilgi yok. Ama hâlâ boyayanlar var. Ayakkabının boya ve cilasını güzel vurdunuz mu uzun ömürlü olur. Öncelikle ayakkabıyı güzelce bir silmek gerekiyor. Sildikten sonra boyayı süreceksin. Boyayı sürdükten sonra fırçalayacaksın. Cilayı vuracaksınız ve tekrar fırçalayacaksınız. Kadife bir kumaşla da parlatacaksınız. Ayrıca badem yağı sürerseniz hem deri yumuşatır hem de besleme yapar." dedi.

ayakkabi-nasil-boyanir-bu-oneriler-ayakkabinizin-omrunu-uzatiyor-001.jpeg

ayakkabi-nasil-boyanir-bu-oneriler-ayakkabinizin-omrunu-uzatiyor-002.jpeg

ayakkabi-nasil-boyanir-bu-oneriler-ayakkabinizin-omrunu-uzatiyor-003.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.