18 yıldır kayıp iş adamı, yasak aşk cinayetinde ölmüş! Zanlılar Konya, Kocaeli ve Karabük’te yakalandı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde iş adamı Mustafa Yılmaz'ın 18 yıl önce öldürülmesine ilişkin dosyayı yeniden ele alan polis, adım adım iz sürdü ve 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Yasak aşk cinayetine kurban gittiği belirlenen iş adamının öldürülmesiyle ilgili şüpheliler, Konya, Kocaeli ve Karabük’te yakalandı. İşte ayrıntılar.

18 yıldır kayıp iş adamı, yasak aşk cinayetinde ölmüş! Zanlılar Konya, Kocaeli ve Karabük’te yakalandı

30 Ağustos 2002 tarihinde Tütünçiftlik Polis Merkezi Amirliğine ailesi tarafından Mustafa Yılmaz hakkında kayıp ihbarında bulunulması üzerine yürütülen araştırma ve aramalarda, Yılmaz’ın bulunamaması üzerine yetkili mahkeme tarafından 2009 yılında gaiplik kararı verildi ve dosya kapandı.

POLİS DOSYAYI YENİDEN ELE ALDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalar kapsamında dosya yeniden ele alınarak soruşturma başlatıldı.

5 AY BOYUNCA TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP YAPILDI

Geçmişteki çelişkili ifadelerden yola çıkan ekipler, 5 ay süren teknik ve fiziki çalışmalar sonrası, Mustafa Yılmaz'ın öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla Kocaeli, Konya ve Karabük'te eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda S.S, A.S, R.S, İ.K, O.K, N.T, B.D, E.A, M.S. ve C.D. isimli 10 kişi gözaltına aldı.

YASAK AŞK CİNAYETİ ÇIKTI

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, Mustafa Yılmaz'ın iş yerinde evli bir kadınla ilişkisi olduğunu, kadının kocasının Konya'dan akrabalarını çağırarak bir süre haber alamadığı eşinin bulunması için 3 kişiyle anlaştığını öne sürdüğü belirtildi. Kadının kocası ve akrabaları ile diğer 3 kişinin, Mustafa Yılmaz'ı kendi aracıyla kaçırarak Körfez ilçesi İlimtepe'de bir göletin yanında darbettikleri, daha sonra Yılmaz'ı aracında yakarak, aracı uçuruma ittikleri öne sürüldü.

ARACIN PARÇALARI BULUNDU

Polis ve jandarma ekipleri, bölgede yaptıkları aramalarda, aracın plakasını ve bazı parçalarını buldu, ancak cesede rastlanamadı.

Yüksek, ağaçlık ve engebeli arazi nedeniyle aramalar güçlükle sürdürüldü.

Bölgeye götürülen ve olayı anlatan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.