80 yaşındaki babasını 38 yerinden bıçaklayarak öldüren annesinden şikayetçi olmadı

Başkentte 80 yaşındaki eşi Ahmet A'yı 38 yerinden bıçaklayarak öldüren 76 yaşındaki Mevlüde A'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen çiftin kızları Nurgül A. annesinden şikayetçi olmadığını söyledi.

80 yaşındaki babasını 38 yerinden bıçaklayarak öldüren annesinden şikayetçi olmadı

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık kadın, avukatı ve yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu.

Duruşmada, olay tarihinde evde bulunan çiftin kızı Nurgül A, tanık olarak dinlendi.

Nurgül A, babasının kendilerine sürekli şiddet uyguladığını, bu tutumundan dolayı mutlu bir aile ortamı yaşayamadıklarını anlattı.

Babasını öldürdüğü için annesinden şikayetçi olmadığını dile getiren Nurgül A, "Babam, sürekli kavga çıkartırdı, yatacak yer bulamasın. Olay günü uyuyordu, onun sesiyle uyandım. O tarafa gittiğimde annem odanın dışındaydı. Annem, bana 'Baban bıçakla üstüme yürüdü beni bıçaklayacaktı' dedi. Annem elini yüzünü yıkadıktan sonra üstünü değiştirdi." ifadelerini kullandı.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mevlüde A'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olayın geçmişi

İddianameye göre, Mamak ilçesi Bahçelerüstü Mahallesi'nde ikamet eden Mevlüde ve Ahmet A. çifti, 14 Ocak'ta gürültü yüzünden tartıştı. Bu sırada Mevlüde A, eşini 38 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

İddianamede ifadesine yer verilen Mevlüde A, 60 yıllık evliliklerinin olduğunu belirterek, "Eşim bana bağırdı, küfür ve hakaret etti. Elindeki bıçakla beni tehdit etti. Daha sonra bıçağı bana doğru savurdu. Ben de elindeki bıçağı alarak kendimi savunmak için vurdum." iddiasında bulundu.

İddianamede, Mevlüde A'nın, "eşi kasten öldürme" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.