Anne-baba, kızlarını döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kocadan şikayetçi olmadı

Gaziantep'te 2 yıl önce eşi tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Aysel Kurt'un annesi ve babası, kızlarının ölümünden sorumlu tutulan İhsan Çayır'dan şikayetçi olmadı. Anne ve baba, "Durumu yanlış anlamışız" diyerek şikayetten vazgeçti.

Anne-baba, kızlarını döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kocadan şikayetçi olmadı

Gaziantep'te 7 Temmuz 2018 tarihinde 7 aylık hamile olan imam nikahlı eşi Aysel Kurt'u döverek öldüren İhsan Çayır'ın yargılanmasına, Gaziantep 1 Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Taksirle ölüme neden olma suçundan hakkında iddianame hazırlanan Çayır, duruşmaya avukatı Ramazan Hakan Urul ile katıldı. Duruşmada maktul Kurt'un annesi Zennur ile babası Vakkas Kurt müşteki olarak yer aldı.

"KIZIMIN KALBİ DURMUŞ DENİLDİ"

Duruşmaya katılan maktul Aysel Kurt'un annesi ile babasının kızlarının ölümünden sorumlu tutulan sanık İhsan Çayır'dan şikayetçi olmamaları dikkat çekti. Duruşmada durumu yanlış anladıklarını ifade eden baba Kurt, yaptığı açıklamada, "Bize sabah kızımızın öldüğü haberi gelince şok geçirdim. Gece gittiğimde kızımın dudağı patlamıştı. Kızıma bizden sonra ne yaptılar bilmiyorum. Kızımın eşini uyardım. Ona 'Akıllı olun, kavga etmeyin' dedim ama sabah bize kızımın kalbi durmuş denildi" dedi.

ART ARDA SÖZ ALARAK ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİLER

Daha önce kızının eşinden şikayetçi olan baba Vakkas Kurt, duruşmada söz alarak, şikayetinden vazgeçtiğini ifade etti. Durumu yanlış anladıklarını dile getiren Kurt, "Kızımın sadece mide ülseri vardı diye biliyorum. Davaya katılmak istemiyorum. Resmi nikah yoktu. Olay günü ben olay yerinde değildim. Kızımın herhangi bir kalp damar rahatsızlığı yoktu" dedi.Baba Kurt'un ardından söz alan anne Zennur Kurt da şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, "Ben olayı görmedim. Kızımın Kalp, damar veya dalak rahatsızlığı olduğunu bilmiyorum" şeklinde konuştu.

EŞİNE ŞİDDET UYGULAMADIĞINI SÖYLEDİ

Mütalaanın ardından savunma yapan sanık Çayır, eşine şiddet uygulamadığını ve eşinin kalp damar rahatsızlığı olmadığını ifade ederek, "Benim bilgim yok ancak bu olayın ardından eşimin daha önce bu konuyla ilgili hastaneye gittiğini öğrendim. Sadece mide ülseri rahatsızlığı vardı" dedi. Sanık avukarı Ramazan Hakan Urul ise maktul Kurt'un Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi raporuna göre travmatik durumun olmadığını dile getirdi. Müvekkilinin mağdura herhangi bir darp ve cebir uygulamadığını da kaydeden Urul, "Bu doğrultuda müvekkilim hakkında uygulanan imza zorunluluğu kaldırılsın" ifadesinde bulundu.

DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ

Tarafların dinlenilmesinin ardında kararını beyan eden mahkeme heyeti, sanık hakkında uygulanan imza ile adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, olaya ilişkin tanıkların mahkemeye getirilerek dinlenmesine, İl Sağlık Müdürlüğüne müzekkere yazılarak maktul Kurt'la ilgili sağlık verilerinin istenmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.