Konya’da hastane güvenlik görevlisini bıçaklayan sanık için üst sınırdan ceza istendi

Konya’da, hastane güvenlik görevlisini belediye otobüsünde bıçaklayan sanığın yargılaması sürüyor. Cumhuriyet Savcısı, zanlıya üst sınırdan ceza talep etti.

Konya’da hastane güvenlik görevlisini bıçaklayan sanık için üst sınırdan ceza istendi

3 Temmuz 2020’de merkez Meram ilçesi Karaman Caddesinde yaşanan olayda, Meram Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Süleyman Ayçiçek (40), nöbet çıkışı evine gitmek üzere bindiği otobüste Muhammet Arslan K. (21), tarafından bıçaklandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olay sonrası gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

konyada-hastane-guvenlik-gorevlisini-bicaklayan-sanik-icin-ust-sinirdan-ceza-istendi.jpg

"OLAYDA HAKSIZ TAHRİK YOK"

Cumhuriyet Savcısı sanık hakkındaki mütalaasını verdi ve hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep etti. Mütalaada, "Muhammet Arslan K’nin arkadaşı olan Mehmet'in rahatsızlanması nedeniyle hastanenin acil servisine gittiği ve arkadaşları ile servis içinde bekledikleri sırada küçük bir tartışma yaşadıkları, suç tarihinde sanığın işe gitmek için belediye otobüsüne bindiği, 3-4 durak sonra Ayçiçek'in de aynı otobüse bindiği, Ayçiçek'in ineceği sırada sanığın arka koltuktan Ayçiçek'in yanındaki koltuğa gelip Ayçiçek'e 'Sen Meram Eğitim Araştırma Hastanesinde güvenlik misin? diye sorduğu, otobüs içerisinde küçük bir tartışma yaşadıkları, Ayçiçek'in otobüsten indiği, daha sonra arkasından sanığın da otobüsten indiği ve üzerinde taşıdığı ele geçirilemeyen bıçak ile Ayçiçek'in bacağına, boynuna, beline birden çok kez vurduğu, bunun neticesinde Ayçiçek'in batın sol tarafına gelen bıçak darbesi nedeni ile hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanıp bir gün genel yoğun bakım ünitesinde yattığı, olayın oluş şekli ve anlatımlar karşısında sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının söz konusu olamayacağı, bu nedenle sanığın 'Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılması talep edilmektedir.” denildi.

konyada-hastane-guvenlik-gorevlisini-bicaklayan-sanik-icin-ust-sinirdan-ceza-istendi-001.jpg

“AŞIRI DERECEDE PİŞMANIM”

Savunmasında pişman olduğunu ifade eden Muhammet Arslan K, "Böyle bir olay meydana geldiği için pişmanım. Bir anlık öfke ile bu olay olmuştur. Aşırı derecede pişmanım. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Sanık, önümüzdeki günlerde son kez hakim karşısına çıkacak ve hakkındaki karar açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.