Konya’daki o kuyumcu hakkında flaş karar: 80 yıla kadar hapsi isteniyordu, tahliye edildi

Konya’da ucuz altın satacağını söyleyerek topladığı yaklaşık 30 kilo altın ve paralarla kaçtığı iddiasıyla 80 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Musa G. hakkında flaş bir karar çıktı. Sanık Musa G, yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi!

Konya’daki o kuyumcu hakkında flaş karar: 80 yıla kadar hapsi isteniyordu, tahliye edildi

İddiaya göre; Konya Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa G, indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından topladığı altınların yanı sıra bir miktar para ile 24 Temmuz’da kayıplara karıştı.

Dolandırıldıklarını öne süren bir grup vatandaş tarafından şikayette bulunulunca polis harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtları incelenince Musa G’nin 23 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında 2 valizle iş yerinden çıktığı belirlendi.  

İş yerinden ayrıldıktan sonra Özen Y. (39) isimli bir kadınla İstanbul'a giden ve Beşiktaş'ta ev kiralayan Musa G, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince olaydan 4 gün sonra yakalanıp, Konya'ya getirildi. Evde yapılan aramada, 2 valizde bir miktar para, saat, küpe ve kolye bulundu. Konya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Musa G. ve beraberindeki kadın, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

80 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ortadan kaybolduktan sonra imajını değiştirdiği belirlenen şüpheli, sorgusunda dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi. Soruşturma sonunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheli Musa G. ve diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 8 şikayetçi olduğu bildirilerek, şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 8'er kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Musa G’ye altın emanet eden 64 müşterisinin şikayetleri ise suçun 'güveni kötüye kullanmak' kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma bürosuna gönderildi.

TAHLİYE OLDU

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Musa G, yargılama boyunca hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş, İstanbul’da bir süre kafa dinledikten sonra tekrar Konya'ya geri döneceğini ileri sürmüştü. Sanık Musa G, son duruşmada da tahliye talebini yineledi. Mahkeme heyeti, Musa G’nin yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

MAĞDURLAR KARARA TEPKİLİ

Mağdurlar, ‘nitelikli dolandırıcılık' suçundan hakkında 80 yıla kadar hapis cezası istenen sanık Musa G’nin serbest bırakılma kararına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum