Şiddet gördüğü için babaevine dönen kadını ikna edip eve getirdi, sonra av tüfeğiyle vurdu

Kadın cinayeti haberi bu kez Diyarbakır’dan geldi. Şiddet gördüğü için babaevine giden karısını ikna edip yeniden eve getiren koca, dehşet saçtı. Eşini öldürüp 3 kişi de yaralayan şüpheli her yerde aranıyor.

Şiddet gördüğü için babaevine dönen kadını ikna edip eve getirdi, sonra av tüfeğiyle vurdu

İddiaya göre; 6 çocuk annesi Süryan B, eşi Mehmet B’den şiddet gördüğü için defalarca babaevine gitti, ancak bir süre sonra eşi tarafından ikna edilerek evine döndü. Süryan B, kısa süre önce yine aynı gerekçeyle babasının evine gitti. Kocası tarafından yine ikna edilerek evine dönen kadın, oğlu, kardeşi ve kocasının yeğeniyle birlikte otururken silahlı saldırıya uğradı.

Süryan B, olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Yaralılar, ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı.

KOCASINI 6 KEZ ŞİKAYET ETMİŞ

Süryan B'nin akrabası Mehmet Aslan, yaptığı açıklamada, Mehmet B'nin, eşini yeni eve taşınacağı vaadi verip kandırdığını iddia etti. Aslan, "Yaklaşık 10 yıldır kocasından şiddet görüyordu, birkaç kez babaevine sığınmıştı her seferinde alıp götürdüler. Bu son olayda da şiddet artınca tekrar babaevine sığındı. Sonra gelip barışıyor hatasını anladığını, kendi aralarında anlaşmaya varıyorlar. Diyarbakır merkezde ev tutmaya karar veriyorlar kırsal mahallede oturmamak için. Yeni evine taşınacağı vaadiyle eşyaları toplamak için eski evine götürüyor. Her şey gayet güzel güllük gülistanlık iken planlı bir şekilde baldızı ile eşini köye götürerek eski evinin içinde eşi, çocuğu, baldızı ve bir yeğeni var iken pompalı tüfekle tarıyor. Eşi orada rahmetli oluyor, baldızı ağır yaralı, kendi çocuğu kaçarken bacağından yaralanmış. Adam şuan kaçak, araçla kaçıyor. 2 kadın biri öldü diğeri ağır yaralı, yaralı olan kadının 2 yetim çocuğu var eşi 2 yıl önce kanserden hayatını kaybetmişti. 3 aileyi yok etti. Yetkililerden istediğimiz bu tür olayların son verilmesi. En ufak bir şikayet bile olsa göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kadınlar öldükten sonra zanlıların yakalanması bir çözüm değil, önemli olan bunu yapmadan önce önlemek, kadın 6 defa şikayette bulunmuş” dedi.

Kaçan şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.  

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.