Abdullah Dölek: Kimsenin valimizi ve genç kardeşimizi yıpratmaya hakkı yok

Konya Tarihi Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek, Konya'da pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlamalarında yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı. Dölek "Hiç kimsenin sayın valimizi ve genç gazeteci arkadaşımızı yıpratmaya hakkı yoktur. Burada sadece yıpranan valimiz ve gazeteci kardeşimiz değil, tüm Konya’dır. Çünkü Konya milli ve manevi değerlerimizin kalesidir. Konyalı herkesten daha çok bu değerlere sahip çıkmaktadır" dedi.

Abdullah Dölek: Kimsenin valimizi ve genç kardeşimizi yıpratmaya hakkı yok

Konya Tarihi Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Konya; barışın, kardeşliğin, hoşgörünün, sevginin başşehridir. Milli ve manevi değerlere sahip çıkan erdemli insanların yaşadığı şehirdir.                                                                                                                Küçük bir yanlış anlaşılmanın neden olduğu bir hadise köpürtülerek Konya’ya zarar verir bir duruma getirilmiştir. 

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, kalbi vatan aşkı ile atan çok değerli bir devlet büyüğümüzdür. Devleti ve milleti için yaptığı özverili çalışmalarla dolu bir devlet birikimine sahiptir. Hakkâri Valiliği döneminde yaptığı başarılı çalışmalar takdir görmüştür. Keza aynı başarılarını Konya’da devam ettirmiştir. 

Resmi bir programda toplum değerlerimizle örtüşmeyen bir hareketten dolayı yapmış olduğu uyarı yanlış yerlere çekilmiş, Sayın Valimiz yıpratılmıştır. Uyarıya muhatap olan şahsın bir öğretmen olmadığı sonradan anlaşıldığı halde hadise başka yerlere çekilmiştir. Küçük bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığı belli olan bu meselenin, büyük bir hadiseymiş gibi lanse edilmesi üzüntü vericidir. 

Bir yanlış anlaşılma nedeni ile uyarıya muhatap olan genç gazeteci arkadaşımız yapılan yanlışın farkına varmış ve özür dilemiştir. Sayın Valimiz de hadiseden duyduğu üzüntüyü dile getirmiştir.  

Hiç kimsenin sayın valimizi ve genç gazeteci arkadaşımızı yıpratmaya hakkı yoktur. Burada sadece yıpranan valimiz ve gazeteci kardeşimiz değil, tüm Konya’dır. Çünkü Konya milli ve manevi değerlerimizin kalesidir. Konyalı herkesten daha çok bu değerlere sahip çıkmaktadır. 

Sayın Valimiz, iyi niyetiyle, başarılı çalışmalarıyla, insani yönüyle Konyalıların gönlünde taht kurmuştur. Gününün önemli kısmını halkın içerisinde geçirmektedir. Konyalı bu tür yanlış algılara pirim vermemekte, valisine sahip çıkmaktadır. Vali Bey’in hadise karşısındaki tutumunu ve genç gazeteci arkadaşımızın erdemli davranışını takdirle karşılamaktayız. Konya da, Vali de, Gazeteci de bizimdir. Ortalığı karıştırmak isteyenlere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.