Adliyeden kaçan zanlıda virüs çıktı, hakim, savcı ve polisler karantinaya alındı

Karabük'te çıkarıldığı mahkemece tutuklama kararı çıktıktan sonra adliyeden kaçan ve kovalamaca sonrası yakalanan şüphelide koronavirüs tespit edildi. Aralarında savcı, hakim, katip ve polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi karantinaya alındı. Ayrıca şüphelinin ailesi ile mağdur ve ailesinden de örnek alındı.

Adliyeden kaçan zanlıda virüs çıktı, hakim, savcı ve polisler karantinaya alındı

Alınan bilgiye göre; Pazar günü, cinsel istismar suçundan gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen E.Y. (17) savcılık ifadesinin ardından tutuklama kararı ile mahkemeye sevk edilmiş, şüpheli polislerin elinden kurtularak adliyeden kaçmıştı.

Bu sırada şüpheli ile polisler arasında kovalamaca yaşanmış ve ekiplerin havaya ateş açması sonrası 600 metre sonra kent merkezinde yakalanmıştı. Yakalandıktan sonra tekrar adliyeye getirilen E.Y’nin tamamlanan işlemlerin ardından cezaevine teslim edilmeden önce polis ekipleri tarafından sağlık kontrolü ve koronavirüs testi için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüştü. Burada test örnekleri alınan E.Y, Karabük Kapalı Cezaevine teslim edilmişti.

SONUÇ POZİTİF ÇIKTI, TEMASTA BULUNAN HERKES KARANTİNAYA ALINDI

17 yaşındaki E.Y’nin sonucu pozitif çıkınca, temasta bulunan adliyede görevli hakim, savcı, katip ve polislere perşembe gününe kadar izin verilerek evlerinde karantinaya alındı.

Öte yandan gencin ailesindeki 10 kişi ile mağdur ve ailesinden de test örnekleri alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.