AFAD’dan Konya depremi açıklaması

AFAD, Konya’nın Derebucak ilçesinde önceki gece yaşanan 4.5 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 10 hasarlı bina tespit edildiği bildirildi. İşte ayrıntılar…

AFAD’dan Konya depremi açıklaması

AFAD Konya İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

“23.02.2020 tarih ve 01:26 saatinde İlimiz Derebucak İlçesinde 4.5 büyüklüğünde ve 14.76 Km derinliğinde deprem meydana gelmiştir. İl Müdürümüz Yıldız Tosun başkanlığında bölgeye ekiplerimiz hemen intikal etmek üzere yola çıkmışlardır. Derebucak da İl Müdürümüz Yıldız Tosun, İlçe kaymakamı Coşkun Doğan ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Kısa ile birlikte ilçe de incelemelerde bulundu. İlimiz Derebucak İlçesinde 4.5 büyüklüğündeki deprem sonucunda hasar tespit çalışmaları Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde aynı gece başlamış olup hasar tespit sonucunda 9 az hasarlı 1 ağır hasarlı olmak üzere 10 bina tespit edilmiştir.

Az hasarlı binalardan 8 tanesi Göynem Mahallesinde, 1 tanesi Pınarbaşı Mahallesinde, 1 ağır hasarlı bina ise Pınarbaşı Mahallesindedir. An itibariyle hasar tespit çalışması Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından devam etmektedir.  Pınarbaşı Mahallesi ağır hasarlı binada 5 kişi kiracı olarak ikamet etmekte olup, bunların 3 tanesi çocuk diğerleri anne-babadan oluşmaktadır. Çocuklar sırasıyla 3,7,13 yaşlarında olup, 3 yaşındaki çocuğun özel durumu olup alerji hastası ve mamayla beslenmektedir. Bu mağdur 5 vatandaşımız Pınarbaşı Mahallesinde Belediyeye ait 3 oda banyo ve tuvaleti olan boş bir eve yerleştirme çalışmaları devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.