‘Ahiliğin Merkezi’ tartışmasına Başkan Altay son noktayı koydu!

Geçtiğimiz hafta Konya’da düzenlenen "Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi" sonrası muhalefet partisinin başlattığı ‘Ahiliğin Merkezi’ tartışmasına, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay noktayı koydu. Başkan Altay, “Selçuklu’ya ait her şeyin sahibi ve başkenti Konya’dır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde Türkiye’de ilk kez "Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi" gerçekleştirildi.

27 - 30 Kasım 2019 tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılan program büyük ilgi gördü ve ülke genelinde ses getirdi.

- “KONYA AHİLİĞİN MERKEZİ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın, programın açılışında söylediği, “Konya Ahiliğin Merkezi” sözü, bazılarını rahatsız etti.

Kırşehir’den yükselen tepkilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi, “Kırşehir’i CHP aldı diye Ahilik Haftası Konya’da kutlandı” dedi.

Kılıçdaroğlu’na cevabı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bugün gündeme dair düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine verdi.

Ahilik Haftasının her yıl Kırşehir'de kutlandığını belirten Başkan Altay, şunları söyledi:

''Bunu eleştirenler olayın farkında değil. Birincisi, Ahilik Haftası etkinlikleri eylül ayında gerçekleşiyor. Eylül ayında da Kırşehir’de gerçekleştirildi. Kürsüden bizi eleştiren zatı muhterem de, kendisi gitmedi bu toplantıya. Ahilik bu kadar önemliyse, 'Niye Kırşehir’e gitmediniz?' diye bir soru ortaya çıkar. Ahiliğin merkezi ve başkenti Konya’dır. Sözümün arkasındayım. Çünkü Konya bir Selçuklu başkentidir. Ahi Evran, Selçuklu kültürünün, Selçuklu medeniyetinin yetiştirdiği en önemli insanlardan birisidir. Biz Ahilik Haftasını Konya’da kutlamıyoruz. Yaptığımız şey ahilik fuarı ve ahilik çalıştayıdır. Ahi Evran’ın tanıtılması için, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar çalıştığımız gibi bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğiz. İki konu arasında farkı bilmeyenler, kürsüden Konya’yı eleştirme konusu olunca rahat rahat konuşuyorlar. Ama şunu ifade etmek isterim! Geçen yıl, 'Yılın Ahisi Konya’dan çıktı. Yılın çırağı bu yıl Konya’dan çıktı. Bunlar, Konya’nın ahiliğin başkenti olduğunun ispatıdır. Konya ahilik kültürünün hala yaşatıldığı bir şehirdir ve Selçuklu ’ya ait her şeyin sahibi ve başkenti biziz. Bunu sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz.''

- 'ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR'

Algı operasyonu yapıldığını dile getiren Başkan Altay, ''Eğer bir ceza olduğunu düşünenler varsa eylül ayında Kırşehir’e giderlerse orada Ahilik Haftası etkinliğinin kutlandığını görebilirler. Biz de eylül ayında Kapu Camii’nde ve Bedesten de programlar yaptık. Yılın çırağını Kırşehir’e gönderdik. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Nedense bir kısım medya da Konya ile ilgili, iyi veya hayırlı haber yapmadan, mercekle arayarak bunları gündeme taşımaya devam ediyorlar. Umuyorum ki bu bir kısım medya da Konya’nın yaptığı güzellikleri bir gün manşetten yazar, biz de şahitlik ederiz. Böylece tarafsızlık ilkesine uyduklarını biz de inanırız” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.