Ahmet Özhan, sohbet çadırında sevenleriyle buluştu

Hz.Mevlana’nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında ‘Türbe Önü Buluşmaları’ adı altında bu yıl üçüncüsü düzenlenen çadır sohbetleri programına konuk olan Türk Müziğinin usta ismi Ahmet Özhan, ‘Hazreti Mevlana ve Vefa’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Ahmet Özhan, sohbet çadırında sevenleriyle buluştu

Ahmet Özhan, konuşmasında “Mevlana’nın huzurunda bulunmak kadar güzel bir şey düşünemiyorum.” dedi. Mevlana’nın sözlerinden esinlenilerek etkinliklerin bu yılki ana teması olarak belirlenen ‘Vefa Vakti’ ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Özhan "Vefa vakti dendiği zaman Cenab-ı Hak biz kullarına 'Ben sizin Rabbiniz değil miyim?' diye sorunca 'Evet Rabbimizsin' dedik. Bize güç, kuvvet, ilim, hikmet ve sonsuz nimetler bahşeden yüce yaratana karşı kulluk görevimizi en iyi şekilde yerine getirdiğimiz zaman vefamızı göstermiş oluruz.” dedi.

Özhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hazreti Mevlana dön, yani gel diyor. Nereye dön. Bütün bu yanılgılardan, dedikodulardan, şartlanmalardan, hakikatine dön. Cenab-ı Hakkın yaratmış olduğu esmaların, sıfatların gerçek manalarına dön diyor. Buralara gelmek Mevlana’ya gelmek demek değildir. Mevlana’nın yol göstericiliği ile Resulrullah’a ve Allah’a gitmek demektir. Buralara gelmek demek, nefsine kul, köle olmaktan, hazların, şefaatin ve menfaatlerin peşinde koşmaktan kurtulmak için bana elini ver demektir. Biz Hazreti Pir’in huzuruna, nefsimizin yüklendiği bütün benliklerden, enaniyetten, nefsaniyetten kurtulmak için, onları vermek ve atmak için geliyoruz. Buraya makam, mevki, güç, para kazanmak için gelinmez. Buraya arınmaya, ruhumuzu temizlemeye gelinir. Bireysel tutkularımızdan gönlümüzü temizlemedikçe, arıtmadıkça, beşeriyetin onca pisliğini içimizde tuttuğumuz müddetçe gönlümüz çöp eve döner. Cenab-ı Allah’tan talebimiz, mevcut sistemin ve canlıların içerisinde senin güzelliklerine aracı olacak bir kul eyle şeklinde olmalı” 

Sohbetinin ardından katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Özhan, bir de ilahi seslendirdi. Vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Ahmet Özhan’ı Konya’da bir kez daha görmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, günün anısına plaket ve özel tasarım Şeb-i Arus atkısı takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.