AK Parti Konya'da 3 ilçenin kongresi yapıldı

AK Parti’de 7. Olağan Kongre Süreci kapsamında ilçe kongreleri devam ediyor. Büyük bir coşku ile gerçekleştirilen kongrelerde sırasıyla Çumra, Güneysınır ve Akören ilçe kongreleri yapıldı.

AK Parti Konya'da 3 ilçenin kongresi yapıldı

AK Parti Konya Teşkilatlarında 7. Olağan Kongre süreci, İlçe Kongreleri ile devam ediyor. Bu kapsamda Çumra ve Güneysınır İlçelerinde 7. Olağan İlçe Kongreleri gerçekleştirilirken. Akören’de ise 6. Olağan Kongre yapıldı. Bayram havasında geçen kongrelere AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı, İlçe ve Bölge Koordinatörleri ile birlikte çok sayıda teşkilat ,mensubu katıldı. Kongreler sonucunda Çumra’da Ufuk Yağçılar görevi Osman Şahin’e devretti. Akören’de Müzeyyen Çetinkaya, Güneysınır’da da Mehmet Karaman güven tazeledi. 

 ‘ÖNEMLİ OLAN BU DAVA DA NEREDE DURDUĞUMUZ VE VERİLEN GÖREVİ HAKKIYLA YERİNE GETİREBİLMEMİZDİR’

Kongrelerde konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı “Gün geldi meclis üyesi olduk, gün geldi milletvekili olduk, önemli olan 2001’de hep birlikte yola çıktık ve inandığımız yolda da yürüyerek bugünlere geldik. Bu kutlu yürüyüşümüzü birileri sürekli temsil ederek ilelebete kadar devam edecek. Bu dönemin temsilcileri de bizleriz. Tabi hepimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan 18 yılda büyük mücadeleler vererek bu günlere geldi. Dünya’daki zulme karşı herkes susarken ülkemiz zulme sessiz kalmayarak güçlü duruşunu korudu. Ülkemize karşı oynanan birçok oyunlar sizlerin güçlü destekleri, genel başkanımızın masada elini güçlendirerek bozuluyor. Ama maalesef dışarıdaki Türkiye düşmanlarını anlamlandırırken içimizdeki ihanet şebekelerinin ülkemize verecekleri zarara asla müsaade etmeyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde mecliste yaşanan olaylarda da görüyoruz. Türkiye’nin masada güçlü olmasını istemiyorlar. Ülkemizin güneyinde oynanan oyunlara karşı olmazsak ileride ülkemize karşı oynanacak oyunlara müsaade etmiş oluruz. 2003’ten beridir Irak, İran Suriye’de olanları görüyoruz. Allah’ın izniyle bu oyunların hepsi bozulacak, yeter ki bizler birlik olalım. Hangi konumda olduğumuz önemli değil. Önemli olan bu davada nerede durduğumuz ve verilen görevi hakkıyla yerine getirebilmemizdir.” dedi.

İl Başkanı Angı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Parti teşkilatları olarak ne kadar uyumumuz güçlü ise yapılacak hizmetlerin o kadar güçlü olduğunu ben geçmişten günümüze yaşayarak görerek geldim. İki Konyalı bakanımız var. Bizler bütün bakanlarımızı Konyalı görüyoruz. Çünkü Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya için verdiği çabayı, hassasiyeti hepimiz görüyoruz. AK Parti olarak Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan mahalle başkanlarımıza kadar tüm kadrolarımızla görev için, hizmet için buradayız. STK’larımızın bizlere verdikleri desteklerle bizler daha güçlü hizmetler yapıyoruz. Gerçek anlamda ‘Durmak Yok Yola Devam’ın hizmete dönüştürüldüğü dönemdeyiz. Bunların kıymetini bilmeliyiz. Bilmediğimizde geriye döndüğümüz zaman bir faydası olmuyor. Bir ve beraber olacağız. Asla kendi iç problemlerimizde acabaları düşüneceğimiz dönemlerde değiliz. Ülke olarak hem iç meselelerimizde hem de dış meselelerimizde güçlü olma zorundayız” 

ALTUNYALDIZ: ‘LİDERİMİZİ GÜÇLÜ KILAN BİR DAVA ERLERİ VARDIR’

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise “18 yıldır birçok badireyi Allahın izniyle milletimizin dik duruşuyla, onların duasıyla bu güne kadar AK Parti Davasının Lideri Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yüzümün akıyla aştık. Ülkemizi hiçbir zaman mahcup etmedik. Dimdik yürüdük, bölgede dünyanın dört bir yanında önce memleketimizin, sonra bölgemizin ve tüm insanlığın davasını davamız bildik. Dünya insanının sesi olduk. Mazlumların umudu olduk. Bu ses Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın sesiydi. Onun arkasında koskoca bir Türkiye Cumhuriyeti vardı. Bir tarih vardı bir medeniyet vardı ve bir iman, bir gayret bir tutku vardı. İşte bu güçle liderimiz dünya beşten büyüktür diyordu. Bazı devletler İsrail’in Kudüs’ü işgalini onaylarken Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan bu karar tarihe ihanettir. Bu karar bölge insanına ihanettir. İşte Liderimizi güçlü kılan bir dava erleri vardır. AK Kadrolar vardır. İnşallah bu dava bu gayretle bu inançla devam edecektir.” dedi.

ÖZBOYACI: ‘DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA BÜTÜN MAZLUMLARIN TEK UMUDU TÜRKİYE’DİR’

AK Parti Konya İl Başkanı Selman Özboyacı da konuşmasında “Bir Pazar günü bu kadar kalabalığı bir arada görmek bir hamd meselesidir. Allah'a sonsuz hamdı senalar olsun ki 18 yıldır ilk günkü heyecanla salonları tıka basa dolduruyoruz. Hemen yanı başımızda yıllardır devam eden mazlum kardeşlerimizin üzerlerine bomba yağarken, ölüm korkusu yaşarken Allaha şükürler olsun bizler hiçbir sıkıntı yaşamadan hep beraber kardeşliğimizi sürdürerek inandığımız yolda yürüyerek salonları hala tıklım tıklım doldurabiliyoruz. Bu kutlu davamız mazlumların umudu olma özelliği taşıyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin kan, zulüm ve gözyaşıyla inleyen insanların elini açtığında dua ettiği tek bir lider tek bir ülke vardır. Gittiğim bütün İslam ülkelerinde Türkiye’den geldik dediğimiz zaman Recep Tayyip Erdoğan'a selam söyleyin dediler. Dünyanın dört bir yanında bütün mazlumların tek umudu Türkiye’dir. Ülkemizin kaderiyle eşleşmiş tek lider de tabi ki Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın umudu da AK Kadrolarda görev almış bizleriz” dedi. 

AK Parti Önceki Dönem Çumra İlçe Başkanı Ufuk Yağcılar ise “İnşallah bugün bu görevi yeni arkadaşlarımıza devredeceğiz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz da konuşmasında “Bizim davamız öyle bir dava ki ahde vefası olan bir davadır. Bir kardeşimiz görevi başka bir kardeşimize devrederken sevinçle mutlulukla devredebiliyor. Bizler konuşmalarımızda görev almış arkadaşlarımıza eski diye hitap etmeyiz bu davranışımız partimizin ahde vefasını gösterir” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Güneysınır İlçe Başkanı Mehmet Karaman “Elhamdülillah bu Pazar gününde birlik beraberlik bir bütün içerisinde salonu dolduran kardeşlerime teşekkür ediyorum bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir ise “Liderimizin çizdiği bu kutlu yolda yürümeyi Allah herkese nasip etsin inşallah. Bu dava öyle kutlu bir davadır ki 18 yıldır mazlum coğrafyasının umududur. Bu davada bizlere görev almayı nasip eden Rabbimize şükürler olsun” ifadelerini kullandı.

 AK Parti Akören İlçe Başkanı Müzeyyen Çetinkaya da “18 yıldır partimizde görev almış davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bir kadın olarak partimizin kadınlara verdiği değeri, önemi AK Parti Davasının Lideri Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm insanlığa göstermenin onurunu yaşıyoruz. Bu vesile ile burada bulunan ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.