Ankaragücü'ne 'hoşgeldin' hediyesi

Mutlak galibiyet parolası ile çıkılan maçta istenilen sonuç elde edilemedi. Maçın sonunda herkes üzgündü. Aykut Hoca, yönetim, oyuncular ve seyirciler.

Ankaragücü'ne 'hoşgeldin' hediyesi

Ankaragücü Süper Lig'in gedikli ama bu sezonun yeni takımı. 1910 yılında kurulan Ankaragücü 109 yıllık bir spor geçmişine sahip. 

MKE Ankaragücü Kulübü, 2018-2019 sezonuyla birlikte Spor Toto Süper Lig'de 50. kez yer alacak. Türkiye'de futbol profesyonel olarak Milli Lig adıyla 1959 yılından itibaren oynanmaya başlandı. Ankaragücü, ilk sezondan itibaren bu organizasyonda kendisine yer bulan az sayıdaki takımlardan biri. Süper Lig'de yer aldığı sezonların çoğunda güçlü takımlara kök söktürür güçte oldu. 

Başkent ekibi, 1967-1968, 1975-1976, 1977-1978 ve 2011-2012 sezonlarında ise seyircilerini üzdü. Dört defa ligden düşen Ankaragücü her defasında çıkmasını bildi. 

MKE Ankaragücü, 2. Lig'de yer aldığı 1980-1981 sezonunda ise Federasyon Kupası'nı kazandığı için Süper Lig'e (o zaman aldı 1.lig) çıkarıldı. Aslında ne yasal mevzuatta böyle bir durum söz konusu olabilirdi ne de böyle bir temayül vardı. Dönem darbe dönemiydi ve Ankaragücü Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun takımıydı. Haliyle askerlerden başkent ekibine böyle bir iyilik yapıldı. Söz konusu sezondan itibaren 1. Lig'de mücadele eden sarı-lacivertli kulüp, son olarak 2011-2012 sezonunda lige veda etti. Ankaragücü 6 sezonluk bir alt ligler mücadelesinden sonra olması gereken yere yeniden döndü. 

Maçta gördük ki her iki takım da tam hazır değil. Pozisyonlar açısından bariz üstünlük Konyaspor’undu. Ancak biraz beceriksizlik biraz da Ankaragücü kalecisi Korcan’ın başarısı başkent ekibine altın değerinde bir puan kazandırdı. Henüz yorum yapmak için erken olmasına rağmen dünkü maçı baz alırsak Ankaragücü’nün bu sezon çok zorlanacağını söyleyebiliriz. 

Konyaspor ise geçen yılın son haftalarına oranla iyi bir mücadele sergiledi. Aykut Hoca geçen yıl kuramadığı kendi oyun sistemini oyunculara benimsetmede başarılı olmuşa benziyor. Jahovic ve Fofana’nın Yeni Malatyaspor’da dün golle mesaiye başlamaları seyircide “keşke göndermeseydik” düşüncesi oluştursa da iki futbolcu da Aykut Hoca stiline uygun değil. Adil bir yorumla rahatlıkla ifade etmeliyiz ki iki oyuncu Sergen Hoca’nın oyun sistemine daha uygun. Ancak oyuncu derinliği açısında Konyaspor’un eksiklerinin olduğu ortada. 

Her şeye rağmen daha iyiydik ve kaçırdığımız pozisyonlar saç baş yoldurttu. Ankaragücü’nün tek tük kalemize geldiği maçta oyun ve pozisyon zenginliği bizdeydi. Tüm oyuncular hazır olduğunda daha keyifli maçlar izleyecek gibiyiz. Dünkü maç hakkımızdı. Keşke 3 puanla başlayabilseydik. Konyaspor Süper Lig'e geri dönen Ankaragücü’ne bir puanı hoşgeldin hediyesi olarak sundu, diyebiliriz.

Muhammed Selim / ANALİZ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.