Askerlere montlarını veren gençlerden biri, o anları anlattı

Konya’nın Ilgın ilçesinde cumartesi günü defnedilen Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak'ın cenaze töreninde, tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını veren gençlerden biri o anları anlattı.

Askerlere montlarını veren gençlerden biri, o anları anlattı

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin sızma girişimini engellemek için attığı el bombasıyla yaralanan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Fevzi Altınayak, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Altınkaynak, memleketi Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Dığrak Mahallesi'nde toprağa verildiği sırada, gençler, tören mangasındaki askerlere üşümesinler diye kendi montlarını giydirdi.

İlk kez www.HaberDairesi.com 'da yayınlanan bu fotoğraf, gören herkesi duygulandırdı. Haber, yüz binlerce beğeni, paylaşım ve yorum aldı.

O gençlerden biri de Anıl Can Altuntaş’tı.

20 yaşındaki Altuntaş, “Askerlerimiz üşürken, bizim montlar içerisinde durmamıza gönlümüz el vermezdi." dedi.

Üniversite öğrencisi Altuntaş, "Biz Türk gençleri olarak asker ve polisimize karşı boynumuz kıldan incedir. Göğsümüzün üzerinde ay yıldızlı üniformayı taşımak bizler için bir şereftir. Bu görüntülerin soğuk kış gününde ülkemizin içini ısıttığını düşünüyorum." diye konuştu.

Dığrak Yörükleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Uyanık da, "Bu gençler bizim geleceğimizdir. Gençlik nereye gidiyor diyenlere işte cevap." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.