Aykut Kocaman, Galatasaray mağlubiyetini değerlendirdi

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Galatasaray mağlubiyetini değerlendirdi.

Aykut Kocaman, Galatasaray mağlubiyetini değerlendirdi

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın gidişatını hakemin VAR’a gitmeden ofsayt olup olmadığı bile tartışılan pozisyonda verdiği kararın belirlediğini ifade ederken, takımının elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Aykut Kocaman şunları kaydetti:

“Puan alma ve gol atma konusunda bizim iç saha, Galatasaray’ın ise deplasmanda problemli olduğu gözüküyordu. Bu nedenle belki de şampiyonluk yolunda son şans gözüyle bizim maça bakan rakibin yüksek bir enerjiyle maça başlayacağı tahmin edilebiliyordu. Rakibin bu nedenle maçın ilk 25-30 dakikasında becerikli ve yetenekli ayaklarıyla topu kalemize çabuk getirerek sonuç almaya çalışacakları ve ikinci yarının başlangıcı itibariyle bunu da becerdikleri bir dönemde oldukları gözüküyordu. Maçın başlarında oyun kontrolünde zorlandıklarını biliyorduk. Bu yüzden özellikle maçın ilk bölümlerinde topun kontrolünü rakibe verip, onları biraz önde karşılamak temel anlayışımızdı. Bakıldığında golü olduğu ana kadar bunu son derece iyi yaptık. Uzaktan birkaç tane cılız şut vardı ve kornerden gelen bir top dışında ceza sahasına yaklaştırmadık. Tam rakibi biraz geriye itip oyun ve top kontrolünü yavaş yavaş elimize almaya başladığımız zamanda ayağımızdaki topu rakibe kaptırıp hiç de sürpriz olmayan bir pozisyonda kalemizde golü görüp geriye düştük. Ondan sonraki süreçte yine oyunda tutunmaya çalıştık. 3-4 tane son anda engellenen pozisyonlar oldu. Ama hemen araya girip şunu söylemem gerekiyor. Bizim ve rakibimizin bu maça çok ihtiyacının olduğu bir gerçek. Bana göre maçı yöneten hakem beden dili ile bana göre yönünü belirlemişti zaten. Bu çok bir şekilde görünüyordu. Maç içerisinde verdiği kararlarda çok keskin bir şey olmamasına rağmen. Ancak son uygulanan kurallarla ve VAR’ında devreye girmesiyle bariz olan ofsaytlarda bile pozisyon bırakılıyor. Sonra hakemler pozisyona göre karar veriyor. Erdon’un pozisyonu kaleci ile karşı karşıya kalabileceği bir pozisyon. Ofsayt var mı? Yok mu? Belli değil. Bırak atak devam etsin. Burada hakemlerin niye işgüzarlık yaptığı belli değil. Bunu söylerken şunu ifade etmem gerekir ki oyunun bütününe bakıldığı zaman zaten bugün Galatasaray galibiyeti hak etti. Derdimiz Galatasaraylı oyuncuların emekleriyle ilgili değil. Ancak yan hakemin işgüzarlığını anlamak mümkün değil. Bırak pozisyon belki ofsayt değil ve o pozisyonda belki maça beraberlik gelecekti. Maçın bütün gidişatını değiştirebilecek bir pozisyondu. Ülkemizin gerçeği ihtiyaç sahibi biri varsa ona ufak tefek yardımlar yapılıyor. 1-0’dan sonraki süreçte de oyunu rakip sahaya ittik. Ama hemen akabinde kopya diyebileceğimiz bir pozisyonda 2.golü yedik. 2-0 geriye düştükten sonra bu kadar ihtiyaç sahibi büyük takımlar karşısında oyunu çevirmek kolay değildi. 2.yarıda bizi oyunda tutabilecek tek şey vardı o da herhangi bir anda golü bulabilmek. Bu konuda oyuncularım çok çaba gösterdi. Bu konuda söyleyebileceğim herhangi bir olumsuz şey yok. Ceza sahası çevresinde şutlarla gol aradık. Ancak Muslera her zaman olduğu gibi doğru zamanda doğru yerlerde durmasıyla ve aynı zamanda bizim oyuncularımızın son vuruşlardaki kuvvetli olmayan durumlarıyla birlikte bizi oyunda tutacak golü bulmamızı engelledi” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.