Babaanne, çöken evi 400 liraya kiralamış

Konya’da kerpiç evin çökmesi sonucu hayatını kaybeden babaanne ile 16 ve 5 yaşlarındaki iki torunu, toprağa verildi. Babaanne Sultan Dakım'ın pazarcılık yaptığı ve 2 katlı kerpiç evi yaklaşık 3 ay önce 400 liraya kiraladığı öğrenildi.

Babaanne, çöken evi 400 liraya kiralamış

Konya'nın Karatay ilçesinde, çökme sonucu torunları Muhammed ve Bektaş ile birlikte hayatını kaybeden Sultan Dakım'ın pazarcılık yaptığı ve 2 katlı kerpiç evi yaklaşık 3 ay önce 400 liraya kiraladığı öğrenildi. 

Bazı bölümleri yıkık olmasına rağmen kirası uygun olduğu için evi tuttuğu belirtilen Sultan Dakım'ın, kızı ve oğlu ile aynı mahallede yaşadığı öğrenildi. 

Sultan Dakım'ın ölen torunlarının ise kuzen oldukları belirtildi. 


- BİTİŞİKTEKİ BİNA TAHLİYE EDİLDİ 

Çöken 2 katlı kerpiç evin bitişiğinde bulunan bina da çökme riski nedeniyle tahliye edilip, mühürlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü uzmanları, mahalledeki riskli evlerin tespiti için çalışma başlattı.  

- CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Sultan Dakım ile torunları Muhammed ve Bektaş'ın cenazeleri, Selçuklu ilçesindeki Atabey Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenaze namazına, Dakım ailesinin yakınlarının yanı sıra, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da katıldı.

KONYA'DA KERPİÇ EV ÇÖKTÜ! BABAANNE VE İKİ TORUNU HAYATINI KAYBETTİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.