Bakan Koca’nın vaka artışına dikkat çektiği Konya’da vatandaşlar kurallara uyulmamasından şikayetçi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iki gündür en çok vaka artışının yaşandığı 5 ili açıklıyor ve o iller arasında Konya iki gündür de yer alıyor. Şehirdeki vatandaşlar artıştan endişeli ve kurallara uyulmamasından şikayetçi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba günkü Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son haftalardaki vaka sayılarında Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır'da dikkat çeken bir artış olduğunu söyledi.

KONYA, DÜNKÜ LİSTEDE DE YER ALDI

Bakan Koca dünkü koronavirüs günlük rakamlarını açıklarken de en çok vaka olan 5 ili sıralamıştı: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa…

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasındaki yoğunluk haritasında, yüksek riskli alanların artmış olması dikkat çekiyor.

VATANDAŞLAR KURALLARA DİKKAT EDİLMEMESİNDEN ŞİKAYETÇİ

Vatandaşlar, bazı kişilerin kurallara yeterince hassasiyet göstermediğini ve “Bana bir şey olmaz” anlayışında olduğunu belirtiyor.

Artışın bu nedenle hız kazandığını belirten vatandaşlar, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edilmesini istiyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten esnaflar, normalleşmeyle birlikte işlerinde bir hareketlilik başladığını, ancak vaka sayısındaki artış sonrasında yeniden işlerinde düşüş yaşandığını dile getiriyor.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKANLARA CEZA  

Maskesiz dolaşmanın yasak olduğu Konya’da kentin birçok noktasında polis ekipleri vatandaşları sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarıyor. Maske takma zorunluluğuna uymayanlara ise polis ekipleri tarafından 900 TL ceza yazılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.