Bakan Kurum, 11 yaşındaki görme engelli hafız Ravzanur ve ailesiyle bayramlaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, baba ocağı Karapınar’da, Kur'an-ı Kerim'i bir yılda ezberleyerek hafız olan 11 yaşındaki görme engelli Ravzanur ve ailesi ile bayramlaştı.

Bakan Kurum, 11 yaşındaki görme engelli hafız Ravzanur ve ailesiyle bayramlaştı

Elleriyle okuyan, gönlüyle gören Konyalı görme engelli imam hatip ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ravzanur Koçaker, Kur'an-ı Kerim'i 12 ayda ezberleyerek gönüllerde taht kurdu. 

Karapınar'da tarımla geçimini sağlayan 3 çocuklu Mehmet ve Rabia Koçaker çiftinin kızı Ravzanur, 4 yaşından sonra tamamen görme yetisini kaybetti.

Ailesinin adeta üzerine titrediği Ravzanur, okuldaki başarısını hafızlıkla taçlandırmak için örgün eğitimle hafızlık eğitimin bir arada verildiği proje okulu Karapınar İmam Hatip Ortaokuluna kaydoldu.

Derslerindeki başarısıyla dikkati çeken Ravzanur, Braille alfabesiyle öğrendiği Kur'an-ı Kerim'i, başta annesi olmak üzere öğretmenleri ve kurstaki hocalarının desteğiyle 12 ayda ezberleyerek hayalini gerçekleştirdi.

BAKAN KURUM, RAVZANUR VE AİLESİNİN BAYRAMINI KUTLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karapınar’daki temasları sırasında Ravzanur ve ailesi ile görüştü, bayramlarını kutladı. Kurum’a, Vali Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da eşlik etti. Bakan Kurum, “Karapınarlı hemşehrim Ravzanur ile gurur duyuyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.