Bakan Kurum'dan Konya’da önemli açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya’da medya buluşmaları kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. Konya'nın her zaman devletinin yanında olduğunu belirten Bakan Kurum, "Tarihimizin en kritik mücadelelerinden birini veriyoruz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hem sahada hem masada kazanıyoruz." dedi. Bakan Kurum Konya yatırımlarına dair de açıklamalar yaptı. İşte o açıklamaların ayrıntıları.

Bakan Kurum'dan Konya’da önemli açıklamalar

Toplantıya, Bakan Kurum’un yanı sıra, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri ve teşkilat mensupları katılıyor.

İşte Bakan Kurum’un açıklamalarından satır başları: 

"CUMHURBAŞKANIMIZ SAYESİNDE HEM MASADA HEM SAHADA KAZANIYORUZ"

- “Konyalılar her zaman devletinin yanında olmuştur. Her daim ülkenin sesi olmuştur, yüreği olmuştur. Bugün tam gün Konya’dayız. Ülkemiz tarihin belki de en zor süreçlerinden birini yaşıyor. Şehitlerimiz oldu. Onlara rahmet diliyorum. Konya’mızın da bir şehidi oldu. Cenazesine katıldık. Kar yağışı altındaki cenaze namazına 40 bin kişi katıldı. Tarihimizin en kritik mücadelelerinden birini veriyoruz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde hem sahada hem masada kazanıyoruz. Biz bugün bu mücadeleyi sınır dışında vermesek, yarın Konya’da İstanbul’da Ankara’da veririz. Zira bu mesele sadece Suriye meselesi değildir. Türkiye’nin istikbal meselesidir. Buna fırsat vermeyeceğiz.”

- "Şehitler tepesinin ne anlama geldiğini bilmeyen gafiller var. Biz emin adımlarala 2023, 2053, 2071 hedeflerimize yürüyoruz. Kim ne derse desin. Konya adına ne yapılması gerekiyorsa ortak akılla istişareler yapıyoruz. En doğru kararlar almaya çalışıyoruz. Geleceğin büyük Konya’sı için ne gerekiyorsa yapacağız."

- “Konya seçimde bize büyük destek verdi. Biz de ne söz verdiysek yapıyoruz, yapacağız. 2023’e 3 yıl kaldı. Üç yıl sonraya kadar Konya’ya çok işler yapacağız. Millet bahçeleri yapacağız, içine millet kütüphaneleri yapacağız. Buraya eski stat yerine Selatin Camimizi yapacağız. Mevlana ve Altın Çarşıyı kaldırıp, orayı Tarihi Bedestene uygun hale getireceğiz. Alaaddin etrafını düzenleyeceğiz. Eski sanayimizi kaldıracağız. Diğer ilçelere de yatırımlar yapacağız. Sosyal konutlar inşa ediyoruz. Konya’ya 6400 konut yapıyoruz. Tarihi meydanlarımızı düzenleyeceğiz.”

- "Konya’da belediyelerimiz bir çalışma yaptı. Kentsel dönüşümde onu esas alarak binalarımızı deprem riskinden uzaklaştıracağız."

- “Sulama yatırımları ile ilgili süreç tamamlandı. Kabul aşamasında. Konya’mızın sulama projelerinde Tarım Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Yeni adımlar atıyoruz. Hızlı tren garımız bitim aşamasına geldi. Karaman bölümü için çalışmalar sürüyor. Metro ihalesi yapıldı. Banliyö projesi imzalandı. 2020 Konya için çok iyi bir yıl olacak inşallah.”

KONYASPOR 

- “Konyaspor inşallah düşmeyecek. Tüm vekil, valimiz, belediye başkanlarımız Konyaspor’a maddi-manevi destek veriyor. Spor artık endüstriyel bir sektör haline geldi. Yeni alt yapı tesisleri ve yatırımlar yapacağız. Futbolcu yetiştiren bir şehir haline geleceğiz. Neden Bursaspor gibi Konyaspor da Türkiye şampiyonu olmasın.”

ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ

- “Deprem bölgesinde tüm bakanlıklar ilgi alanlarında çalışma yürütüyor. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel çalışmalar yaptık. 12 günde iki şehrin tüm binalarında analizleri bitirdik. Hızlı bir şekilde hem hasar tespiti yaptık hem de yıkılması gerekenleri yıktık. Elazığ’da bir ay içinde 2000, Malatya’ya 1000 konutun ihalesini yaptık. Vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek için çaba sarf ettik. Kalıcı konutları bir yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz.”

TARIMSAL SULAMA SORUNU

- “En büyük sorunumuz sulama suyu meselesi. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da ifade ettik. Tarım Bakanlığı nezdinde çalışmaları takip ediyoruz. Tarım Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bir proje var. Tamamlanınca açıklayacağız.”

- "Ruhsatsız kuyularla ilgili de bir çalışmamız var. Konu ile ilgili sorunu olanlar valiliğe başvurabilirler."

YOZGAT'DA ŞEHİT BABASI İLE YAŞANAN DİYALOG

- “Vatan mücadelemiz ilelebet devam edecek. Yozgat’ta şehit cenazesine katıldık. Şehidin babası İbrahim amca geldi, namazı kıldık. Ayağından rahatsızlığı vardı ve yürüyemeyecek durumdaydı. İbrahim amca cenazenin yarım saatlik mezarlık yolunu omuzlarda götürmeyi istedi. O da birlikte yürüdü. Dönüşte onu arabama davet ettim, ayakları çamurlu olduğu için binmeyeceğini söyledi. Israrcı oldum ama kabul etmedi. Bir isteğin var mı dedim. Kendisi için hiç bir şey istemedi. Camimizin imamı yok dedi, imam istedi. Ben de bu konu ile ilgili devreye girdim. İbrahim amcalar olduğu müddetçe sırtımız yere gelmez. Malumunuz Bayram Olgun şehidimizin isteği olan kütüphaneyi de yaptık.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.