Bakan Kurum, Karatay ve Eski sanayi esnafına müjdeyi verdi

Konya'da açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karatay ve Eski Sanayi bölgelerinde yapılacak kentsel dönüşümle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Konya için yıllardır konuşulan ama yapılamayan bu projede 36 ay içerisinde inşallah tüm hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz. TOKİ Başkanlığımız 21 Ekim’de talepleri toplamaya başlıyor" dedi.

Bakan Kurum, Karatay ve Eski sanayi esnafına müjdeyi verdi

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karatay ve Eski Sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

Tek hayallerinin Konya’yı hak ettiği noktaya en kısa sürede çıkarmak olduğunu belirterek, Konya için yeni müjdeler veren Bakan Kurum, Eski Sanayi Sitesi ile Karatay Sanayi Sitesi’nin taşınması için 2 bin 653 bağımsız birimden ve 100 ticari üniteden oluşan bir kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını hatırlattı. Bakan Kurum, “Konya için yıllardır konuşulan ama yapılamayan bu projede 36 ay içerisinde inşallah tüm hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz. Yapacağımız projede oteliyle restoranıyla sosyal ve kültürel alanlarıyla son derece modern bir sanayi sitesi olacak. Boşalttığımız alanı da şehircilik ilkelerine, Konya’nın ruhuna, mimarisine uygun bir şekilde az katlı, sosyal alanları barındıran bir proje olarak gerçekleştirmek istiyoruz. TOKİ Başkanlığımız 21 Ekim’de talepleri toplamaya başlıyor inşallah. Konya’mız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.