Başkan Altay: Bu mücadeleyi de hep birlikte kazanacağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, engin insan sevgileri, yüksek anlayışları ve mesai mefhumu gözetmeyen yoğun çalışma tempoları ile sağlıkta geldiğimiz noktanın en büyük pay sahibi olan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Mesajında koranavirüs salgınıyla ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Başkan Altay "Halkımızın bakanlığımız tarafından açıklanan kurallara ve kişisel hijyene dikkat etmesiyle hep birlikte bu mücadeleyi de kazanacağız inşallah. Bu konuda başt

Başkan Altay: Bu mücadeleyi de hep birlikte kazanacağız

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Sağlık sektörü ülkemizde ve dünyada çalışma koşulları en zor sektörlerden biridir. Her meslek, her emek değerlidir. Ancak, insanları sağlığına kavuşturma mücadelesini içine alan; özveri ve fedakârlık gerektiren sağlık mesleği ayrı bir yere, ayrı bir öneme sahiptir.

Ülkemizin sağlık sektöründe geldiği nokta tüm dünyanın takdirini kazanmaktadır. Bugün beş yıldızlı otel kalitesinde fiziki hastane koşulları, düzenli muayene sistemi ve ilaçlara herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir sağlık konforuna sahibiz. Sağlık sektörünün bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.

Dünya Koronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Bu mücadeleyi başarı ile sürdüren devletlerin başında Türkiye geliyor. Sağlık Bakanlığımız tüm ihtimalleri göz önüne alarak tedbirlerini aldı. Sağlık çalışanlarımız konuyu hassasiyetle takip ediyor. Belediyeler olarak bizler de bu konuda başta toplu taşıma araçları, otogarlar, camiler olmak üzere halkımızın yoğun olarak kullandığı toplu yaşam alanlarında düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyoruz. Halkımızın bakanlığımız tarafından açıklanan kurallara ve kişisel hijyene dikkat etmesiyle hep birlikte bu mücadeleyi de kazanacağız inşallah. Bu konuda başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere gece gündüz canla başla çalışan tüm sağlık sektörü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Engin insan sevgileri, yüksek anlayışları ve mesai mefhumu gözetmeyen yoğun çalışma tempoları ile sağlıkta geldiğimiz noktanın en büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımız zaman zaman maalesef şiddete maruz kalmaktadır. İnsanımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza yapılan bu tür haksız ve çirkin saldırıları kınıyorum.

Bu vesile ile doktorundan hemşiresine, ebesinden sağlık memuruna, yöneticisinden en alt biriminde emek veren çalışanına kadar bütün sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Hepsine sağlıklı, mutlu ve huzurlu gelecekler diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.