Başkan Altay'dan barış ve huzur mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, hayır ve iyiliklerin arttığı bu müstesna zamanların İslam alemi ve mazlum coğrafyalar için kurtuluşa vesile olmasını diledi.

Başkan Altay'dan barış ve huzur mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Regaib Kandili mesajı şöyle:

“Bizleri mübarek üç aylara kavuşturan Rabbimize şükürler olsun.

Rahmet iklimi ile tüm benliğimizi saran bu mübarek aylar, İslam dünyası için şükrün ve dirilişin sembolüdür. Merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bu müstesna zamanların İslam alemi ve mazlum coğrafyalar için kurtuluşa vesile olmasını diliyorum.

Mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandilini büyük bir coşku ve huzurla kutlayacağız inşallah. Böyle mübarek gecelerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan'a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede; toplumumuzda muhabbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.

Üç Ayların karşılanması Konyamızda her zaman bayram tadında yaşanır. Regaib Kandili gündüzünde bir Konya geleneği olan Şivlilik için komşuların kapılarını çalan çocuklara, herkes en güzel ikramlarda bulunarak onları mutlu etmenin huzurunu yaşar. Büyükler hayır, hasenat ve ibadetle eşlik eder küçüklere.

Regaib Kandiliyle başlayan; Miraç ve Berat kandilleriyle devam ederek Kadir Gecesi ve Ramazan ayı ile doruğa ulaşacak bu bereket iklimi vesilesiyle; başta şehrimiz ve ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barışın ve huzurun hakim olması için dua edelim.

İslam âleminin ve hemşehrilerimizin Regaib Kandilini, çocuklarımızın Şivlilik Bayramını tebrik ediyor, üç ayların feyiz ve bereketinden istifade edenlerden olmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.