Başkan Altay'dan Konya çiftçisi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2020 hububat ve bakliyat alım fiyatlarının çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Başkan Altay'dan Konya çiftçisi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hasat dönemi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2020 hububat ve bakliyat alım fiyatlarının çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Konya’nın binlerce yıldır tarımın ve üretimin merkezi olduğunu belirten Başkan Altay, 21. yüzyılın en stratejik değerlerinden olan tarımsal üretim konusunda verilen emeğin insanlığın geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Ülkenin geleceği için alın teri döken çiftçilerin koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılı dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020 yılı hububat alım fiyatlarını açıklamasıyla hasat öncesi rahat bir nefes aldığını belirten Başkan Altay, tüm Konyalı çiftçiler adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Açıklanan hububat ve bakliyat alım fiyatlarının hayırlı olmasını dileyen Başkan Altay, tüm çiftçilere de bol ve bereketli bir hasat dönemi diledi.

HAZİNE ARAZİLERİ TARIMA AÇILIYOR

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak çalışmasıyla Hazineye ait atıl tarım arazilerinin çiftçinin kullanımına açılmasının da tarımsal üretim açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür etti.

2020 HUBUBAT FİYATLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2020 yılı hububat alım fiyatları ile; sert ekmeklik buğday taban alım fiyatı ton başına 1.350 TL'den 1.650 TL'ye, arpa alım fiyatı 1.100 TL'den 1.275 TL'ye çıkarıldı. Ayrıca çiftçilere hububatta ton başına 230 lira prim ve destek ödemesi yapılacak. Bakliyatta ton başına taban alım fiyatı; kırmızı mercimekte 3.500 TL, yeşil mercimekte 3.200 TL, nohutta ise 3.350 TL olarak açıklandı. Bakliyatta prim ve destek ödemesi de ton başına 800 TL oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.