Başkan Kavuş: Asfaltta dışa bağımlılığımız azalıyor

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, salgın tehdidine rağmen çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Dünya genelinde yaşanan salgına rağmen altyapı ve asfaltlama hedeflerinde bir sapma olmadığını belirten Başkan Kavuş, “Mevsim şartları düzeldikten ve virüs ortamı bittikten sonra inşallah bu yıl sonuna kadar asfaltsız, parke-bordürsüz yol kalmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.  Ayrıca asfalt plentimize yeni aldığımız makinelerle birlikte belediye olarak asfalt ve onun türevi olan

Başkan Kavuş: Asfaltta dışa bağımlılığımız azalıyor

Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tehdidine rağmen asfaltlama programında yer alan bölgelerde çalışmalarını sürdürürüyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Pirhasan Caddesinde sürdürülen yol düzenleme çalışmalarını inceledikten sonra asfalt plentine kazandırılan yeni makinelerle ilgili bilgi aldı. 

“PİRHASAN CADDESİNİ BAYRAM ÖNCESİ ASFALTLAMAYI PLANLIYORUZ”

Pirhasan Caddesinde yol genişletme ve düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Kavuş, “Geçen yıl başlamış olduğumuz Ayanbey, Durunday ve Pirhasan Caddeleri yol düzenleme çalışmalarının son etabındayız. Sezon açılmadan önce buradaki çalışmaları başlattık. Şu anda asfalt öncesi alt temel serim noktasına geldik. Altyapı tamamlanır tamamlanmaz inşallah buranın asfaltını bayramdan önce tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. 

“ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Bütün dünyada yaşanan bir salgın problemi olduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, öngörülmeyen bu salgın öncesi tüm ihaleleri yaptıklarını ve sözleşmeleri imzaladıklarını belirterek şöyle konuştu: “Her zaman olduğu gibi rekor bir seviyede altyapı ve asfalt ihalelerimizi yaptık ve çalışmalara da başladık. Hem ramazan ortamı hem de virüsle ilgili tedbir ortamına rağmen minimum personel ile gerekli tedbirler altında, çalışma şartları ve saatlerini değiştirerek çalışmaya devam ediyoruz. Salgın dönemi bittikten sonra vatandaşlarımızın normal hayata dönmesi adına hem yeşil alan çalışmaları hem de yol düzenleme çalışmalarını yapmaya gayret ediyoruz. Pirhasan Caddesiyle birlikte farklı caddelerde de çalışmalarımız devam ediyor. Mevsim şartları, ramazan ayı ve virüs ortamı bittikten sonra inşallah bu yılsonuna kadar asfaltsız, parke-bordürsüz yol kalmaması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.”  

“ASFALTTA DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZ BİTİYOR”

Asfalt plentine kurulmak üzere yeni makinalar aldıklarını kaydeden Başkan Kavuş, “Bunlardan bir tanesi alt temel plentiyle ilgili PMT plenti. İkincisi ise emisyon plenti ve önümüzdeki hafta o da gelecek. Artık belediye olarak asfalt ve onun türevi olan bütün işlerle ilgili dışarıya en ufak bir bağımlılığımız kalmadan bütün işlerimizi asfalt plentimizde halletmiş olacağız. Bu noktada tam bağımsız, bütün işini kendi gören, tüm malzemesini kendi üreten ve ürettiği malzemelerin de bütün kalite testlerini kendi bünyesinde yapan bir belediye haline geldik. Önümüzdeki hafta itibariyle de tam sonuç almış olacağız inşallah. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.