Başkan Kavuş: Tedbir ve bilinç tüm virüslerden çok daha güçlüdür

Meram Belediyesi olarak dünyayı sarsan koronavirüs ile mücadele çalışmalarına ilk andan itibaren ilaçlama çalışmalarından tesislerin kapatılmasına, zabıta denetimlerinin artırılmasından web hizmetlerinin özendirilmesine kadar birçok açıdan destek verdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş “Bizim tedbirlerimiz ve vatandaşlarımızın ortaya koyacağı bilinç ve hassasiyetle virüse karşı mücadeleyi el birliği ile kazanacağız” dedi. 

Başkan Kavuş: Tedbir ve bilinç tüm virüslerden çok daha güçlüdür

Meram Belediyesi, tüm dünyayı sarsan koronavirüsün insanımızı tehdit ettiği ilk andan itibaren bir dizi önlem ve çalışmayla ülkece verdiğimiz mücadeleye ilçe olarak önemli bir destek verdi. Dünya ile birlikte Türkiye’nin de önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu süreci alınan tedbirler, vatandaşların bilinç ve hassasiyeti ile en kısa zamanda aşacaklarını ifade etti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hükümetin ve özellikle Sağlık Bakanlığının ülke adına önemli çalışmaların altına imza attığını söyleyen Başkan Kavuş, Meram Belediyesi olarak virüsün tehdit ihtimali ortaya çıkar çıkmaz bir dizi tedbiri tavizsiz olarak uygulamaya koyduklarını kaydetti.

Öncelikle ilçe sınırları içinde bulunan sağlık ocakları ve okullar başta olmak üzere parklar, muhtarlık ofisleri, pazar yerleri gibi vatandaşların toplu halde bulundukları yerler ile belediyeye ait tesislerin, kamu kurumlarının ivedilikle ilaçlanarak dezenfeksiyonunu yaptıklarını belirten Başkan Kavuş “Tedbirler çerçevesinde belediyemize ait gerekli tesislerimizi hızlı bir şekilde kapatarak üyelerimizin virüsle karşı karşıya gelmelerinin önünü aldık. Daha önce planlanan sosyal ve kültürel programları hemen iptal ederek vatandaşlarımızın toplu bir şekilde bir araya gelmelerini önledik. Ayrıca kalabalık oluşmasına zemin hazırlayan cenaze taziye çadır hizmetine de ara verdik. Belediye içinde yoğunluğu azaltma ve vatandaşımızın bu hizmetleri almak için evinden dışarıya çıkmalarını önleyebilme adına onları web sitemize yönlendirdik.” diye konuştu. 

BELEDİYEYE AİT GAYRİMENKULLERDEKİ KİRACI ESNAFA DESTEK

Başkan Kavuş, belediyeye ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafa yönelik aldıkları tedbirler hakkında da şunları söyledi:

“Belediyemize ait gayrimenkullerde kiracı olarak ticari faaliyetlerini sürdürürken İçişleri Bakanlığımızın 16 Mart 2020 tarihli genelgesi gereği iş yerlerini kapatarak faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan müstecirlerimize destek olmak amacıyla, belediye encümenimizin aldığı karar ile söz konusu iş yerlerinden tekrar faaliyetlerine başlayıncaya kadar kira ve ecrimisil bedelleri alınmayacak. Bununla birlikte belediyemizin kiracısı olan esnafımızın da kira ödemeleri 2 ay süreyle gecikme zammı olmadan ertelenecektir.”

“VATANDAŞIMIZIN UYARILARI DİKKATE ALMASI VE HASSASİYET GÖSTERMESİ TÜM TEDBİRLERİN ÖTESİNDEDİR” 

Tüm bunlarla birlikte Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hijyen, fahiş fiyat konularında titiz bir çalışma içine girdiklerini belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Zabıta ekiplerimiz alınan kararlar gereği kapalı olması gereken işyerlerini sıkı bir takibe aldı. Temizlik, hijyen başta olmak üzere belediye olarak üstümüze düşeni tam anlamıyla yerine getirdik. Ancak bugün şu bir bilimsel gerçeklik ki alınan tüm tedbirlerin yanında vatandaşlarımız da bu noktada bir bilinç ve hassasiyet ortaya koymalıdır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum; her bir vatandaşımız, Sağlık Bakanlığımızın insanımıza önerdiği tedbirleri dikkatli bir şekilde uymalı ve uygulamalıdır. Bu bizim aldığımız ve alacağımız tüm tedbirlerin ötesinde önemli bir konudur. Çok zorunlu olmadığı sürece sokağa çıkmama ve temizliğe dikkat etme gibi uyarıları dikkate almak önemli bir mecburiyettir.  Bizim alacağımız tedbir ve ortaya koyacağımız çalışmalarla birlikte kendilerinin bu noktalarda göstereceği hassasiyetle virüsün bir tehlike olmaktan çıkacağını kimse unutmasın. Çünkü tedbir, bilinç ve hassasiyet virüsten çok daha güçlüdür.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.