Başkan Kılca: 23 Nisan millet ve halk iradesi demektir

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. TBMM’nin 100 yıl önce verilen büyük millî mücadelemizin karargâhlığını yaptığını ifade eden Başkan Hasan Kılca, 'İşgal ve bölünmeye karşı tüm imkânlar seferber edilerek kazanılan zafer sonrası çocuklarımıza armağan edilen bu günün ve TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümü kutlu olsun' dedi.

Başkan Kılca: 23 Nisan millet ve halk iradesi demektir

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Hasan Kılca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin(TBMM) açıldığı gün tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyadaki tek çocuk bayramı olduğunu hatırlattı.

Türk milletinin bundan tam 100 yıl önce istila ve işgal tehdidi karşısında asil ve cesur bir duruş sergilediğini ifade eden Başkan Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi:  

“Türkiye Büyük Millet Meclisimiz(TBMM) bağımsızlık ve egemenliğimizin, 23 Nisan Çocuk Bayramı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın teminat altına alındığının bir nişanesidir. TBMM’yi açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın güvencesi olan çocuklara armağan ettiği bu tarihi gün vesilesiyle millet iradesinin her şeyin üzerinde tutulduğu açıkça vurgulanmıştır. Dolayısıyla 23 Nisan demek bağımsızlık ve egemenlik demektir, 23 Nisan demek millet ve halk iradesi demektir. Ancak maalesef her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılını tüm dünyayı saran Koronavirüs salgını sebebiyle hüzünlü bir şekilde kutluyoruz. İnşallah önümüzdeki sene ve sonraki yıllarda 23 Nisan’ı ruhuna uygun ve çok daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız inşallah. 

Bu duygu ve düşüncelerle;  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yürekten kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.