Başkan Kılca: 28 Şubat'ta demokrasi esir alındı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 28 Şubat’ın 23. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 28 Şubat’ı milletimizin hür iradesine karşı girişilen yasakçı ve ayrımcı zihniyetin adı olarak tanımlayan Başkan Hasan Kılca, “28 Şubat, farklı fikir ve yaşam tarzlarının ayaklar altına alınıp demokrasinin katledildiği gündür. Sincan’da tanklar milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye ayar verdiğini zannedenler ve demokrasiyi esir alanlar, hayal kırıklığına uğramışlardır. Bugün artık milleti yok sayan t

Başkan Kılca: 28 Şubat'ta demokrasi esir alındı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat Darbesi’nin 23. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

28 Şubat 1997’de toplanan Milli Güvenlik Kurulu’ndan; siyasi, dini, toplumsal ve ekonomik alanlarda milletimizi büyük bir kaosun ve baskı düzeninin içerisine sürükleyecek kararlar alındığını hatırlatan Başkan Hasan Kılca, 28 Şubat’ın milletimizin hür iradesine karşı girişilen yasakçı, ayrımcı zihniyetin adı olduğunu söyledi. 

Hasan Kılca’nın 28 Şubat mesajı şu şekilde: “

28 Şubat, farklı fikirlerin, düşüncelerin, yaşam tarzlarının ayaklar altına alındığı, demokrasinin katledildiği dönüm noktalarından biridir. Bu dönemde eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının nasıl insanların ellerinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları, ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldı. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dâhil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı. Ancak, 28 Şubat Süreci ile temelinin daha da sağlam atılmaya çalışıldığı militarist-totaliter rejim, milletimizden destek bulamamış, Sincan’da tanklar, milletimizin hür iradesini çiğnerken, demokrasiye ayar verdiğini zannedenler hayal kırıklığına uğramışlardır. Milleti yok saymaya kalkan zihniyet, tarihin karanlık sayfalarına süpürülmüş, sözde bin yıllık tutsaklık süreci bu aziz milletin asil evlatları sayesinde bozguna uğratılmıştır. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep birlikte gördük. Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz, 15 Temmuz ile birlikte darbeler tarihine nokta koymuştur. Her türlü darbe ve darbe girişimini 15 Temmuz gecesinde tarihin karanlık sayfalarına gömdük. 

Bu duygu ve düşüncelerle, milletin değerlerine yapılan saldırı olan 28 Şubat’ın bir daha asla yaşanmamasını; vesayetin ve darbelerin olmadığı, milli iradenin hâkim olmaya devam edeceği Türkiye’mizin ilelebet daim olmasını diliyorum. Onurlu ve haklı bir mücadele yürüten bütün 28 Şubat mağdurlarını saygı ve sevgiyle selamlıyor; Rahmet-i rahmana kavuşanları da minnetle anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.