Başkan Pekyatırmacı: Selçuklu'da örnek bir işbirliği sergiledik

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Başkan Pekyatırmacı: Selçuklu'da örnek bir işbirliği sergiledik

Mahalle ihtiyaçlarını karşılama noktasında muhtarlarla istişareler gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, muhtarlarla bir toplantı daha yaptı. Pekyatırmacı ve Yamlı, mahallelerin sorunlarını dinledi. 

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonunda yapılan toplantıya Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ile İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma komutanı ve İlçe Sağlık Müdürü de katıldı.

“Bu süreçte örnek bir işbirliği sergiledik”

Selçuklu’nun tüm kurumlarının örnek iş birliğinin salgın sürecinde de net olarak görüldüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı “Süreci hep beraber yaşıyoruz ve en az zararla birlikte atlatacağız, bunun için gayret ediyoruz. Sürecin başından itibaren Selçuklu Kaymakamlığıyla beraber ilçede oluşturulan vefa destek grubu hakikaten çok önemli bir vazifeyi icra etti. Ben bütün görev alan, emek veren arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 662 bin nüfusu olan bir yerde bütün ihtiyacı olanlara ulaşmak onların ihtiyacını anında çözebilmek kolay bir iş değil. Burada çok büyük özveri ile gayretli bir çalışma yürütüldü. Bütün görev alan arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize, sağlık çalışanlarımıza, jandarmamıza, polisimize, belediyeden burada görev alan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakikaten hiçbir aksaklığa yer vermeden görevlerini ifa ettiler. Muhtarlarımız da burada en önemli vazifeyi üstlenmiş oldular. Mahallelerimizde bu organizeyi sağlayan faktör muhtarlarımızdı. Muhtarlarımız bizim ulaşamadığımız birçok kişiye de bireysel olarak ulaştılar. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına anında ve yerinde cevap verdiler. Aslında çok önemli bir birlik beraberlik örneğini bu süreçte göstermiş olduk.”şeklinde konuştu.

“İşlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz”

Muhtarla olan istişare toplantılarını pandemi sürecinde de telekonferans yöntemiyle devam ettirdiklerinin altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı “Ülkemizin sağlık alt yapısının hem insan kaynağı noktasında hem de fiziki alt yapı olarak gerek hastanelerimiz gerekse ulaşım imkanları noktasında ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Sadece ülke içersinde değil ülke dışından da bir çok yere el uzatma imkanımız oldu. Bundan sonra daha çok çalışarak daha çok üretmemiz gerekiyor. bu pandemi sürecini bir fırsata dönüştürmemiz gerekiyor bunun için de her türlü imkanımız var. Bizler daha ileriye gitmemiz için neler yapılabilir bunların çabası içersindeyiz. Biz bu süreçte belediye olarak zorunlu yapmamız gereken işleri, faaliyetleri en iyi şekilde yürütme gayretinde olduk. Bazı planlamalarımızı ve işlerimizi ertelemek zorunda kaldık ama Haziran ayının başından itibaren yeni normale dönmeyle birlikte belediyecilik faaliyetleri noktasında, yatırımlar noktasında yeni normal önlemlerimizi alarak bütün planlamalarımızı yaptık ve bunun da takibini yapıyoruz. Haziran ayı başlangıcında taşra mahallelerimizi üç haftalık bir süre zarfında ziyaret ettik. Muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle birlikte olduk. Geçen haftadan itibaren de merkez mahalle ziyaretlerimize başladık. Bu ziyaretlerle belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görürken muhtarlarımızın ve mahalle sakinlerimizin bizden istek ve talepleri varsa onları da almış oluyoruz. Belediye olarak yapmakla  zorunlu olduğumuz hizmetlerin dışında her noktada ihtiyaçları gidermek ve problemleri çözmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ” ifadelerini kullandı. 

“Vefa ekipleriyle bir çok ilde yapılamayanı Selçuklu’da yaptık”

Pandemi sürecinde Selçuklu Belediyesi'nin büyük bir özveri ile çalıştığını belirten Selçuklu Kaymakamın Ömer Hilmi Yamlı ise “İlçe sakini olarak bu süreçte belediyenin hiçbir hizmetinde aksaklık olmadı. Eksik personel de olsa Allah’a şükür her hizmet anında çok güzel şekilde yerine getirildi. Bir de bu süreçte Vefa Sosyal Destek Gruplarında bir çok noktada nerede sıkışırsak, ‘Başkanım bu nasıl yapalım?’ dediğimizde  ikinci defa talep ettiğimi hatırlamıyorum. Başkanımıza tüm halkımız adına teşekkür ediyrum. Bu süreçte gerçekten çok güzel bir şekilde işin içinden çıktık. Bir kurum ne kadar kuvvetli olursa olsun birlik olmadan yapılacak bir iş değildi. Değil Konya’da Türkiye’de bile bizim ulaştığımız insan kitlesine bir çok vilayet ulaşamadı.  00 bine yakın kişinin talebini yerine getirdik ve Allah’a şükür talepleri olumlu şekilde yerine getirdik. Yani gittiğimizde kişi ne istiyorsa onu ulaştırabildik. Bu konuda ben sayın belediye başkanın şahsına ve tüm belediye çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

“İnsanlarımız yeni normalle normal hayatı karıştırdı”

Dünyayı sarsan koronavirüsle ilgili muhtarlara bilgilendirme yapan Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar ise “Mart ayından bu yana virüsle mücadelemizi sürdürüyoruz. Burada sizlere de büyük işler düşüyor. Halkı bilgilendirmek ve uyarılarda bulunmak için muhtarlarımız önemli bir görevi üstleniyorlar.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.