Başkan Tutal: Pazarlarımız bütün esnaflara açıldı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Perşembe ve Pazar günleri kurulan halk pazarında giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye ve nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerine getirilen kısıtlamaların kaldırıldığını kaydetti.

Başkan Tutal: Pazarlarımız bütün esnaflara açıldı

Başkan Tutal, ayrıca yapılan düzenlemeyle birlikte Seydişehir dışında ikamet eden pazarcıların, pazarda eldiven ve maske kullanmak şartıyla tezgah açabilecekleri belirtti.

İlçede kurulan pazaryerlerinde hijyen, tezgahlar arasındaki 3 metre kuralı ve maske takılması zorunluluğunun devam ettiğini bu konuda denetimlerinde devam edeceğini kaydeden Başkan Tutal, "Cumhurbaşkanlığı genelgeleri doğrultusunda Valiliğin almış olduğu kararları Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte aldığımız kararlar gereği bu haftadan itibaren  pazar yerlerimizde  İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği şehir dışında gelen  esnaflarımızda  satış yapabilecek. Perşembe ve Pazar günleri kurulan pazaryerlerimizde esnaflarımız hijyen ve 3 metre aralıkla sosyal mesafeyi koruyacak. Maske ve eldiven takarak satışlarını yapabilecek. Aldığımız kararları uygulayacağız. Pazar yerimizde bulunan esnaflarımızı 3 metre arayla sosyal mesafelerini koruyarak yerleştireceğiz. Pazarda yoğunluk oluşturmayacağız. Yine ayrıca İçişleri Bakanlığımızın yayınlamış olduğu genelge gereği giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye ve nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerine getirilen kısıtlamalarda kaldırıldı. Pazar yerlerimizde ekiplerimiz gerekli önlemelerini aldı. Pazarcı esnafımıza şimdiden hayırlı işler bol kazançlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Alınan kararlar gereği kısıtlama ve yasaklara uyan pazarcı esnafına teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Kaymakamlığımız, İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuz ile almış olduğumuz karar gereği dışarıdan gelen pazarcı esnaflarımıza kısıtlama getirmiştik. Bu süreci kendilerine tebliğ ettiğimiz andan itibaren esnaf kardeşlerimiz bu yasağımıza uyarak bize yardımcı oldular. Ben anlayışları için kendilerine teşekkür ediyorum "dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.