Bir ülke koronavirüse karşı zafer ilan etti: 'Savaşı kazandık'

Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dünya çapında vaka sayısı 3 milyonu, ölü sayısı 207 bini aştı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise pandemiye karşı başlattıkları savaşı kazandıklarını açıkladı.

Bir ülke koronavirüse karşı zafer ilan etti: 'Savaşı kazandık'

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 207 bin 94 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısı 3 milyon 3 bin 229 olurken, hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 882 bin 552...

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, koronavirüs salgınında hastalığın yayılmasını fiilen durdurduklarını belirterek "Savaşı kazandık" dedi. Salgının ilk günlerinden itibaren sınırlarını kapatan ve çok sıkı önlemler uygulamaya başlayan yaklaşık beş milyon nüfuslu ülkede Pazar günü sadece bir yeni vaka rapor edildi.

SINIRLAMALAR HAFİFLETİLİYOR

Ülkede yarından itibaren sağlık hizmetleri ve eğitim alanındaki bazı sınırlamalar kaldırılıyor. Paket servisi veren lokantalar ile inşaat malzemesi satan mağazalar gibi bazı küçük işletmeler yeniden açılacak. Ancak Başbakan Ardern, halkı rehavete kapılmama konusunda uyardı ve "Ekonomimizi açıyoruz ama sosyal hayatlarımızı henüz açmıyoruz" dedi. Hükümetin açıklamasına göre, öğrencilerin çoğu evlerinde kalmaya devam edecek, alışveriş merkezleri açılmayacak ve kalabalık grupların bir araya gelmesi yine yasak olacak. Ülkenin sınırları da kapalı kalmaya devam edecek.

Toplam 1469 vakanın görüldüğü ülkede hastalıktan toplam 19 kişi yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.