Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Türkiye bu hafta sonu kısıtlamasız ikinci hafta sonunu geçirdi. Normalleşme adımları kapsamında uygulanan 'Kontrollü Sosyal Hayat' aşamasında son dört gündür artan vaka sayısı beraberinde 'Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olur mu? sorusunu gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'normalleşme' adımlarına yönelik daha öncesinde, birkaç istisna dışında önlemlere büyük oranda uyuluyor yorumunda bulunmuştu. Peki, bu hafta sonu (20-21 Haziran haftası) sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Türkiye koronavirüs ile mücadelesinde 'Kontrollü Sosyal Hayat' evresine uyum sağlamaya çalışıyor. Ancak vaka sayısındaki artış sürüyor. Son dört günde artan vaka sayısı beraberinde 'Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olur mu? sorusunu gündeme getirdi.

BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, bu hafta sonu kısıtlama uygulanmasına yönelik henüz bir açıklama yapılmadı.

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile 6-7 Haziran sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı duyurulmuştu.

Bir gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım" açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan'ın açıklaması ile birlikte 14 büyükşehir ve Zonguldak'ta 6-7 Haziran hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.