‘Cinsel istismar iftirası’ yüzünden ikinci kez vurmuş!

Konya’da 3 ay önce bacağından tabancayla vurarak yaraladığı Mehmet Durmaz'ı (41) 65 gün tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildikten sonra da 9 yerinden vuran İlker Tuğrul U. (40), 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla mahkemece tutuklandı. Polisteki ifadesi ortaya çıkan İlker Tuğrul U, babasını dövdüğü ve çocuğa cinsel istismarda bulunduğuna dair kendisine iftira attığı için Durmaz'ı vurduğunu ileri sürdü.

‘Cinsel istismar iftirası’ yüzünden ikinci kez vurmuş!

Olay, 28 Kasım'da, Selçuklu ilçesine bağlı Binkonutlar Mahallesi Cevherhan Sokak'taki sitede meydana geldi. İlker Tuğrul U, yaklaşık 3 ay önce, araçla kendisini kovalayan ve babası Dilaver U'yu darbettiklerini ileri sürdüğü Mehmet Durmaz ile site görevlisi Muammer Ocak'ı (31) bacağından tabancayla vurarak yaraladı. Olayın ardından gözaltına alınan İlker Tuğrul U, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İlker Tuğrul U, 65 gün kaldığı cezaevinden 20 gün önce tahliye edildi.

Aynı sitede 13 dairesi bulunan İlker Tuğrul U, evi boşaltan kiracısından anahtarı teslim almak için siteye gitti. Baba Dilaver U. da oğlunun peşinden siteye geldi. Burada Mehmet Durmaz ve İlker Tuğrul U. arasında kavga çıktı. Durmaz, İlker Tuğrul U'ya muşta ile saldırdı. Yere düşen İlker Tuğrul U, yanındaki ruhsatsız tabancasını çıkararak, Durmaz'ı 9 yerinden vurdu. İlker Tuğrul U, dışarıda bulunan, Durmaz'ın arkadaşı Bahattin Çetinkaya'yı (38) da karnından vurarak yaraladı. Olay anları ise sitenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Olayda kendisi de yaralanan İlker Tuğrul U, Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giderek, teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İlker Tuğrul U, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

- 'İFTİRA ATTI, SİNİRLENDİRDİ'

İlker Tuğrul U'nun emniyette ve savcılık aşamasında verdiği ifadesi de ortaya çıktı. Babası dövüldüğü ve kendisine çocuğa yönelik cinsel istismar iftirası atıldığı için olayı gerçekleştirdiğini ileri süren İlker Tuğrul U, şunları söyledi: 

"Siteye girdiğimde kiracım, orada bekliyordu. Yanıma Mehmet Durmaz geldi. Bana, 'Gel seninle konuşalım' diyerek, beni bodrum katına çekmeye çalıştı. Ben, 'Seninle husumetliyim, konuşacak bir şey yok. Bana iftira atan adamla konuşmam' dedim. Orada bulanan görevliye polisi aramasını söyledim. Görevli 'Telefon çekmiyor' deyince kendi telefonumu çıkarıp, aramak istedim. Bu sırada Mehmet Durmaz, kafama vurmaya başladı. 8- 10 kez bana vurdu. Yere düştük. Durmaz, bana 'Babanı geçen dövdüğüm gibi çocuk döver gibi dövüp ağlatacağım. Babanı keseceğim' dedi. Bana, küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğum yönünde iftira attı. Ayağa kalkıp, belimde bulunan tabancayı çıkarıp, ayaklarına doğru ateş ettim. Mehmet, bana 'Babanı çocuk gibi dövüp, ağlatacağım' diye bağırıyordu. Ben de 2 el daha sıktım. Bahattin'in elinde sandalye vardı. Babama bir şey yapacağından korktum ve onun da bacaklarına doğru 2- 3 el sıktım. Bahattin de yaralandı. Olayla ilgili çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Mecbur kaldığım için yapmak zorunda kaldım. Küçük çocuklara iliştiğim konusunda iftirada bulundu. Bu durum beni çok sinirlendirdi." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.