Çumra Belediye Başkanı Oflaz: “İlçemizde bu yıl 103 öğretmen eğitim veriyor”

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, bu yıl 103 öğretmenin eğitim verdiği ilçede derslik konusunda büyük bir sorun yaşanmadığını söyledi. Oflaz, “Konya’da 100’ün üzerinde öğretmen atanan başka bir ilçe bulunmamakta” dedi.

Çumra Belediye Başkanı Oflaz: “İlçemizde bu yıl 103 öğretmen eğitim veriyor”

Çumra Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen programa, Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak sözlerine başladı.

Oflaz, “Bana bir tek harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yine Peygamber Efendimiz’in Hadis- i Şeriflerinde buyurduğu gibi vefat eden kişinin bırakacağı en önemli şey hayırlı bir evlattır. Bu hayırlı evlat ancak siz öğretmenlerimizin doğru eğitimleri ile meydana gelecektir. Günümüzde artık güçlü olmanın yolu kaba kuvvet ve süngülerle savaşarak değil eğitimle bir yerlere gelebilmek ile mümkündür. Bu anlamda öğretmenlerimize gelecek nesillerimizin yetiştirilmesinde çok fazla ihtiyacımız var” dedi.

- ‘100 ‘ÜN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN ATANAN BAŞKA İLÇE YOK’

Çumra’ya bu yıl içerisinde çok sayıda öğretmen ataması gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Oflaz, “Şükürler olsun ki Çumra’da eğitim seviyesi anlamında siz öğretmenlerimizin de gayretleriyle belirli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Derslik sayısı konusunda ilçemizde çok büyük bir sıkıntımız yok. Bu yıl Nisan ve Mayıs aylarında Sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve Konya’da ki idarecilerimiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde tam 103 öğretmenimiz Çumramıza geldi. Konya’da 100’ün üzerinde öğretmen atanan başka bir ilçe bulunmamaktadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.