Çumra’da ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ konferansı

Çumra Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ konulu konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitimci - Yazar Sıtkı Aslanhan’ın konuşmacı olduğu konferansta aileler ve çocuklar arasındaki ilişkileri anlatıldı.

Çumra’da ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ konferansı

Çumra Belediyesi ilçede düzenlemiş olduğu eğitici faaliyetler ile toplumsal ve sosyal konularda halkı bilinçlendirmeye devam ediyor. Aile kavramı konusunda gerçekleştirdiği etkili sunumları ile aileyi tehdit eden günümüz sorunlarının çözümünü, Türkiye’nin en birçok yerinde anlatan Eğitimci – Yazar Sıtkı Aslanhan’ın, ‘Bilinçli Aile, Duyarlı Genç’ konferansına yoğun ilgi gösterildi. Aslanhan, toplumda anne ve babaların çocukları konusunda daha bilinçli olmaları sayesinde gelecekte daha duyarlı bir gençliğin olușmasına zemin hazırlayacağını belirterek, ailelerin yanlış tutum ve davranıșları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluk yașandığını, bu olumsuzlukların yașanmaması için hep birlikte daha duyarlı davranmak gerektiğini söyledi

“FARKINDALIK OLUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Etkinlikte konuşan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, aile kavramın 21. yüzyılda oldukça hassasiyet gerektiren bir konu olduğunu dile getirdi. Oflaz “Bu denli hassas bir konuda düzenlemiş olduğumuz programa yoğun bir ilgi göstererek salonu her yaştan vatandaşımızın doldurduğunu görmek bizleri heyecanlandırıyor. Oemşehrilerime ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aile bu dünyadaki tek servetimizdir. Aile toplumun temel taşı ve kökünü ifade eder. Böylesine önemli bir konuda bir program düzenleyerek halkımızın bilinçlenmesini istedik. Kültürel değerlerimizi yıpratıcı birçok faktörün çoğaldığı bu yüzyılda bu sorunları yoğun katılımın olduğu bir platforma taşımanın, kıymetli ve saygın katılımcılarımız nezdinde bir farkındalık oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Konferans sonrası Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece ve Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz sahnede Sıtkı Aslanhan’a hediye takdiminde bulundu. Ardından Aslanhan, okurlarının kitaplarını imzalayarak toplu fotoğraf çektirdi.

Programa; Çumra Kaymakamı Hüseyin Ece, İlçe Jandarma Komutanı Halil İşler, İlçe Emniyet Müdürü Habip Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.