Dikiz aynasının yeni aksesuarı maske oldu

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen maskeler, son dönemde araçların dikiz aynasında takılı nazar boncuğunun yerini aldı. Uzmanlar ise tıbbi ve cerrahi maskelerin araç içerisine asılması ya da bekletilmesinin sağlık açısından risk taşıdığı konusunda uyarıyor.

Dikiz aynasının yeni aksesuarı maske oldu

Koronavirüs salgını öncesi genellikle CD, nazar boncuğu, cevşen, peluş oyuncak ve çeşitli aksesuarın takıldığı araçların dikiz aynası salgınla birlikte maske takacağı olarak kullanılır hale geldi.

Bazı vatandaşlar, araç içerisinde takmayı tercih etmedikleri maskeyi, dikiz aynası ile araç konsolu ya da sinyal koluna takıyor.

ÇOĞU ARABANIN DİKİZ AYNASINDA MASKE VAR

Maskesini dikiz aynasına takan taksici Mehmet Sağlam, “Aracımda nazar boncuğu yine var. Maskeyi de mecbur takmak zorunda kaldık. Arabamıza yolcu aldığımız esnada maske takıyoruz, kaybolmaması ve yanımızda olması için orada bulunduruyoruz. Sadece bizde değil çoğu arabada maskeler dikiz aynasına takılmış şekilde" dedi.

Bir diğer araç sahibi Cemal Kocaaslan da, “Arabada tek başıma olduğum için maskeyi dikiz aynasına taktım. Ailem ya da biri olduğu zaman maskeyi normal takıyoruz" diye konuştu.

'MASKELER HERHANGİ BİR YÖNTEMLE DEZENFEKTE EDİLMEYE ÇALIŞILMAMALI'

Son zamanlarda maskelerin araçlarda yer alan dikiz aynasında asılı halde göründüğünü aktaran AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilara İnan ise, “Ancak tıbbi ve cerrahi maske olarak nitelenen maskelerin hepsi tek kullanımlıktır. Bu maskeler tekrar kullanılmamalıdır. Araç içerisine asılması ya da bekletilmesi sağlık açısından da risk taşımaktadır. Maske, çıkarıldıktan sonra bir poşet içerisinde çöpe atılmalıdır. Maske çıkarıldıktan sonra da eller su ve sabunla iyice dezenfekte edilmelidir. Maskeler herhangi bir yöntemle de dezenfekte edilmeye çalışılmamalıdır. Güneşe astım, havalandırdım diye bir temizleme yöntemi ya da dezenfekte etme yolu yoktur. Bu işlemler maskenin yapıldığı malzemenin yapısını ve bütünlüğü bozmaktadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.