DSİ Bölge Müdürü dev sulama projesi çalışmalarını yerinde inceledi

II. Abdülhamid Han döneminde projelendirilmeye başlanan Konya Ovası projesi'nde çalışmalar devam ediyor. Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yer alan Konya-Çumra Projesinin 3. merhalesi ''KOS 1,2,3'' için çalışmalara hız verildi. DSİ 4. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker çalışmaları yerinde inceledi.

DSİ Bölge Müdürü dev sulama projesi çalışmalarını yerinde inceledi

Dünyanın Kovid-19 kriziyle değişen dengeleri milli üretimin değerini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu paralelde Konya Ovası’nın verimli topraklarını suyla buluşturmak için başlatılan çalışmalar hummalı devam ediyor. Projeler biri de Apa-Hotamış 1,2,3 sulamaları... Toplam 13 yerleşim yerinden geçen 740 km uzunluğunda inşa edilecek sulama hattı ile 331 bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama şebekesine kavuşacak. Tamamlanan kısımlar hemen hizmete açılacak. Tarımsal üretimdeki verim ve kalitenin artırılması amaçlanan projenin 2023 yılına kadar tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

Geçen 3 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de bizzat katılımıyla birinci etabının açılışı gerçekleştirilen KOS 1,2,3 sulamalarının toplam maliyeti ise yaklaşık 800 milyon TL.

Konya DSİ 4. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Apa Hotamış 1,2,3 sulamaları çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

33 bin 300 hektar rekor sulama alanına sahip projede Balçıkhisar ve Yenisu mahallelerinde borulama işlemleri devam ediyor. Projenin müteahhitliği Haselsan İnşaat, yükleniciliğini ise Mebit İnşaat yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.