Ermenistan’ın SİHA korkusu! NATO'ya başvurup, Karabağ'da kullanılmasına izin verilmemesini istedi

Cephede hezimete uğrayan, SİHA korkusu yüzünden askerlerini savaş meydanında tutamayan Ermenistan, NATO'ya başvurup Bayraktar SİHA'ların Karabağ'da kullanılmasına izin verilmemesini talep etti.

Ermenistan’ın SİHA korkusu! NATO'ya başvurup, Karabağ'da kullanılmasına izin verilmemesini istedi

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'den bu yana devam eden savaş, Azerbaycan'ın cephedeki üstünlüğü ile sürüyor. Sahada Azerbaycan ordusunun hezimete uğrattığı Ermenistan, füzelerle sivillere saldırıyor.

13 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah yaptığı açıklamada, "Geçici ateşkesi ihlal eden Ermenistan ordusunun saldırılarına karşı Azerbaycan ordusu karşılık verdi ve birçok yerleşim yerini kurtardı. Karabağ'da Cebrail bölgesinde 13 köy işgalden kurtarıldı" dedi.

ARKALARINA BAKMADAN KAÇIYORLAR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli yönünde gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda, Ermeni silahlı güçlerinden ele geçirdikleri yerlere ve silahlara ilişkin görüntüleri paylaşmıştı. SİHA'ların göz açtırmadığı Ermenistan ordusunun çok sayıda tank, zırhlı araç, top, kamyon ve mühimmatı bırakarak kaçtığı görülmüştü.

SAVAŞ UÇAKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Ermenistan ile Azerbaycan arasında ikinci kez ateşkes anlaşması yapılırken, Ermenistan anlaşmadan kısa bir süre sonra Azerbaycan'ın kurtardığı ve sivillerin bulunduğu köylere saldırdı. Ateşkesi ikinci kez ihlal eden Ermenistan ordusuna karşı savunmaya geçen Azerbaycan, Ermenileri püskürttü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Ermenistan'a ait 2 savaş uçağı ve İHA'nın düşürüldüğü bildirilmişti.

SİHA KORKUSU NELER YAPTIRIYOR!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Rus Kommersant gazetesine Azerbaycan ile yaşanan çatışmalara dair mülakat verdi.

Sarkisyan, Erivan'ın savunma bakanlığı ve dışişleri bakanlığı düzeyinde NATO yetkililerine silahlarının Dağlık Karabağ'da kullanılmasına onay verip vermediğini sorduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "NATO liderliğinden Türkiye'ye şu anda yaptığı şeyi yapması için yeşil ışık yakıp yakmadığına dair bir açıklama almamız gerekiyor. Konu sadece F-16 ile ilgili değil (Erivan, F-16'nın Ermenistan'a ait bir SU-25 savaş uçağını düşürdüğünü iddia ediyor). Türkiye'nin "Bayraktar" adlı insansız hava aracı her gün yoğun bir şekilde sadece cephede değil, sivillere karşı da kullanılıyor. Bu bir NATO ürünü ve unsurları Avusturya'dan Kanada'ya kadar farklı NATO ülkelerinde oluşturuldu."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum