“Çocuklarımız ve gençlerimiz için hep birlikte emek verelim”

Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Projesinin ilk ayağı 81 ilden gençlerin İtalya’dan gelen gençlerle buluşmasıyla Konya’da gerçekleşti.

“Çocuklarımız ve gençlerimiz için hep birlikte emek verelim”

KOP Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi, Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği, AB Eğitim ve Gençlik Programları tarafından desteklenen Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Projesinin ilk ayağı 81 ilden gençlerin İtalya’dan gelen gençlerle buluşması ile Konya’da gerçekleşti.

kop-genclik.jpeg

Proje hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Ahmet Katıksız şunları kaydetti:  

“Dünya insanları olarak çok zor bir yılı geride bıraktık. Bilimin ışığında covid19’a yönelik tedavi ve aşılamalar devam ederken çocukların ve gençlerin eğitimden uzak kalmamasına yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biliyoruz ki bizler bugünün çocukları ve gençlerini eğer yetiştiremezsek bugün olmasa da bundan 20 sonrasında dönüp baktığımızda asıl covid19’un oluşturduğu tahribatı göreceğiz. Maalesef neredeyse 1 yıldır çocuklarımız ve gençlerimizden uzaktalar, kademeli olarak okullar açılmaya başlamış olsa da özellikle gençliğin kişisel gelişimine yönelik yaklaşımların güçlü bir şekilde devam etmesi gerekiyor.

Gençliğin bugün en önemli sorunu geleceğe dair kaygısı. Sizler bir salona binlerce genç doldurarak ülke gençliğinin sizinle olduğunu düşünseniz de realite gerçekten bu mu sorusunu bugün tüm karar alıcılar kendilerine sormalı. Bizim gençliğin ayrıştırılmadan bir bütün olarak görüldüğü yaklaşımla ülke ekonomisi ve kalkınmasına olan katkısını arttıran yaklaşımlar ortaya koymamız gerekiyor.

kop-genclik-001.jpeg

Covid19 süreci ile birlikte bir kez daha gördük ki gıda tedarik zincirini güçlü bir şekilde sağlamak ve ürettiği ürünlerle kendi kendine yeten bir coğrafya olabilmek önemli. Bizim en önemli gücümüz gençliğimiz ve gençliğin kırsaldaki üretimin bir parçası olmasına yönelik politika geliştirenlerin kararlarına etki etmek adına uzun zamandır çalışmalar yürütüyoruz. Haydi gençler kırsala dediğimizde maalesef kimse kırsala gitmiyor. Bizim gençliğin kırsalda yaşayabileceği bir yaşam alanı ve modeller üretmemiz gerekiyor. Eğer rol model gençlerin yetişmesini sağlayabilir ve bu gençlerin üretimin dinamik bir unsuru olmasını sağlayabilirsek o vakit başarılı oluruz.

Konya’da 81 ilden 5687 kişi arasından seçilmiş gençlerimizle İtalya’dan gelen gençleri buluşturarak covid19 tedbirleri çerçevesinde bütün önlemlerimizi alarak Gençlik ve Kırsal Kalkınma Modeli Eğitimimizi gerçekleştirdik. Belki covid19 bize de bulaşacaktı şükürler olsun 23 kişiye şu ana kadar test yaptırdık ve olumsuz bir sonuçla karşılaşmadık. Ama covid19’un her yerde bulaşma ihtimali var her ne kadar tedbirli olursak olalım dikkatsizliklerin sonucunu maalesef hep birlikte yaşıyoruz. Burada önemli olan bizim yaşadığımız Anadolu adlı ortak coğrafyamız için gençleri ayrıştırmadan farklılıklarıyla bir araya getirmiş olmamız. Ve gençliğin inandıkları ve enerjisiyle bir bütün olarak emek vermesi.

kop-genclik-002.jpeg

Ülke olarak çok şanslıyız Cumhurbaşkanımız gençliğe çok büyük bir değer veriyor fakat maalesef asıl Cumhurbaşkanımıza destek olmak adına karar alıcıların gençliğin ihtiyaç ve beklentilerini doğru okuyarak buna yönelik çözüm üreten yaklaşımlar üretmeleri gerekiyor.

Salona ilk girdiğimde daha 40’ı çıkmamış oğlum Atlas farklılıklarıyla gelen Abilerinin ve Ablalarının arasındaydı. İlk konuşmamda gençlere bizim geleceğe mal mülk bırakmak gibi bir derdimiz olmamalı. Bugün Suriye’de malı mülkü olan insanların savaşın 10. yılında nasıl bir yaşam yaşadıklarını düşündüğümüzde bizim bırakmamız gerekenin refah düzeyi yüksek, Atlasın ve Atlasların daha mutlu yaşayacağı, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle güçlü bir şekilde rekabet eden, tüketen değil üreten bir coğrafya bırakmak olduğunu anlattım. Biz, vazgeçmeyenlerden olarak Anadolu adlı ortak coğrafyamız için her gün bize farklılıklarıyla dahil olan gençler için emek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki yarın bizi yaşatacak olan bugün verdiğimiz emekler.

Bu anlamda projemize destek olan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans’a, Türkiye Tohum Yetiştiricileri Alt Birliğine ve KOP İdaresi Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız coğrafyanın 20 yıl sonrasında pişmanlık duygusu taşıyanlardan olmamak için eğitimlerimize ve emek vermeye devam edeceğiz. Bugünün asıl tahribatının gelecekte karşımıza çıkacağını unutmayalım. Çocuklarımız ve gençlerimiz için hep birlikte emek verelim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.