Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman belli olur?

Üniversite tercih maratonu tamamlandı. Milyonlar şimdi "YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun cevabını bekliyor.

Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 YKS yerleştirme sonuçları ne zaman belli olur?

YKS tercih maratonu gece yarısı itibariyle sona erdi. Adaylar üniversite tercih sonuçları için heyecan dolu bir sürece giriş yaptı. 5-20 Ağustos tarihleri aralığında alınan tercihlerde işlemlerini tamamlayan binlerce kişi şimdi "YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ek yerleştirme ne zaman başlıyor?" sorularına yanıt arıyor. Kayıt işlemlerinin 4-8 Eylül tarihleri aralığında yapılacağı bildirilmişti. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

YKS TERCİHLERİ SON GÜN NE ZAMAN?

YKS tercih işlemleri 5 Ağustos ila 20 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.

Adaylar tercihlerini 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan kurallara göre, vatandaşlık numaraları ve şifreleriyle "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından gerçekleştirdi.

2021 YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Buna karşın, kılavuzda yer alan bilgilere göre "Elektronik kayıt" 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. Bu bilgi göz önüne alındığında, YKS yerleştirme sonuçlarının Ağustos ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.