Emniyet Müdürü Aydın Kur’an ve bayrağı öptü, Müftü umre sözü verdi

Konya Tarihi Bedesten Derneği ile Gül Gençlik Madde Bağımlıları Derneğinin düzenlediği programda duygu dolu anlar yaşandı. Bedesten Derneğinin giydirdiği madde bağımlısı gençlere Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Kur’an ve bayrak hediye etti. Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber ise, maddeyi bırakıp Kur’an öğrenmek şartı ile Umre sözü verdi.

Gül Derneği Başkanı Yakup Özkurt, kendilerine destek veren Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek’e teşekkür ederek konuşmasına başladı. Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Özkurt, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Madde bağımlılarını kurtarmak için eğitim faaliyetlerinin yanında sosyal etkinlikler de düzenlediklerini belirten Özkurt, umre ziyaretinin bunun en güzel örneği olduğunu kaydetti. 

Konya Tarihi Bedesten Derneği Başkanı Abdullah Dölek ise, “Bir tane genci dahi kurtarabilirsek büyük mutluluk duyarız”dedi. Dölek; “Madde bağımlılığı çağımızın meselesi. Biz suç bağımlılarındır diyerek meseleyi geçiştiremeyiz. Hepimizin sorumluluğu var. Bedesten Derneği olarak bundan sonra biz de çaba göstereceğiz. Bugün 40 gencimizi giydirdik. Hep yanlarında olacağız. Bize desteklerini esirgemeyen valimize, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza, emniyet müdürümüze, jandarma bölge komutanımıza, müftülerimize, başsavcımıza ve diğer kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın da, düzenlenen programı çok anlamlı bulduğunu söyledi. Emniyet olarak madde bağımlılarıyla değil sokak satıcıları ile meselelerinin olduğunu belirten Aydın, gençleri kötü alışkanlıklara alıştıran madde tacirleri ile mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Madde bağımlılarına kartvizitlerini dağıtan Aydın, günün 24 saati mesaj yazarak kendisine ulaşabileceklerini ifade etti. Madde bağımlısı gençler Emniyet Müdürü Aydın’a sevgilerini coşkulu alkışlarla gösterdi.

Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber ise gençlere inanç noktasında madde bağımlılığını anlattı. Dinimizde tövbe kapısının geçmişteki günahları örttüğünü hatırlatan Karabiber, madde bağımlılığından kurtulup Kur’an-Kerim’i öğrenen gençlerin tamamına sayıya bakmaksızın umreye götürme sözü verdi. Madde bağımlıları Müftü Karabiber’e teşekkürlerini sundular. 

Madde bağımlıları için düzenlenen yemeğin ardından gençlere bayrak ve Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Aydın bayrak ve Kur’anı öperek gençlere dağıttı.

Gençler de aynıyla mukabelede bulunup bayrak ve Kur’an-ı Kerim’i üçer defa öpüp alnına koyarak teslim aldılar. Emniyet Müdürü, müftü ve dernek başkanlarının bayrak ve Kur’an dağıtımı duygulu anlar yaşattı.

Her iki derneğin hukuk danışmanı Avukat Hülya Gök’ün de katıldığı programda madde bağımlıları da duygusal konuşmalar yaptı. Bağımlılıktan kurtulduklarından dolayı kendilerine destek veren dernek başkan ve üyelerine teşekkür eden madde bağımlıları ve aileleri, programdan sonra Emniyet Müdürü Aydın ile fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.