Ereğli Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ihalesi yapıldı

Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri olan 450 milyon TL yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nin ihalesi yapıldı. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ‘in gayretleri ile Ereğli’ye kazandırılacak olan proje ile 15 bin hektar alan Kapalı Sulama Sistemi (basınçlı borulu) ihalesine 14 istekli firmanın dosyaları alınarak incelenmeye başlandı. Dünya Bankası finansmanıyla yapılacak inşaat işinin ihale sürecinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlayacak.

Ereğli Sol Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ihalesi yapıldı

YILLIK GELİR ARTIŞI TOPLAM 159.4 MİLYON TL

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, sulama sistemleriyle ilgili süreci yakından takip ettiklerini ve ihale aşamasına geldiğini söyledi.

14 firmanın dosyaları alınarak inceleme çalışmalarının başladığını kaydeden Etyemez, “Bilindiği gibi 466 milyon lira yatırım maliyetli yaklaşık 250 bin dekar araziyi kapsayan İvriz Sağ Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nde çalışmalar devam ediyor. İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi’nin de ihalesi yapıldı. İhalenin sonuçlanmasının ardından yüklenici firma çalışmalara başlayacak. Sadece İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi projesi ile günümüz şartlarında yıllık 1.043 TL/da net gelir artışı sağlanacak. Yıllık net gelir artışı ise toplam 159,4 milyon TL olacak. Ayrıca proje ile 13 bin 700 kişiye tarımsal istihdam sağlanacak. Yaklaşık 400 bin dekar araziyi kapsayacak kapalı sulama sistemlerini Ereğli’mize, Konya’mıza kazandırarak hem sudan tasarruf edeceğiz, hem de çiftçilerimizin kaliteli ve kolay sulama yapabilmesini sağlayacağız. Yaklaşık 1 milyar liralık her iki kapalı sulama sistemiyle çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.