FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi yapılanmasına ilişkin davadan karar çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesindeki yapılanmasına ilişkin davada yargılanan 25 sanıktan 4'üne 6 yıl 3 ay ila 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi, aralarında iki eski dekanın da bulunduğu 20'si beraat etti, birinin dosyası ayrıldı.

FETÖ'nün Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi yapılanmasına ilişkin davadan karar çıktı

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Son sözleri sorulan sanıklardan eski SÜ Genel Sekreteri ve eski Hukuk Fakültesi Dekanı Ömer U, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Beraatini talep eden sanık, "Bu lanet örgütle hiçbir zaman bir alakam olmamıştır. Bilakis bu yapının mağdur ettiği kişilerden biriyim." dedi. 

Hakkındaki suçlamaları reddeden, bir dönem Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı yapan sanık Mehmet A. da "Benim FETÖ/PDY üyeliğinden, bu örgüte bilerek veya isteyerek yardım etme suçundan cezalandırılmamı gerektirecek herhangi bir eylemim olmamıştır. Bu durumun açıkça vurgulandığı şekilde beraatime karar verilmesini talep ediyorum." beyanında bulundu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Mücahit Ü’ye 6 yıl 10 ay 15 gün, Ömer Faruk S. ve Muhammet Yusuf E’ye 6 yıl 3'er ay, firari Yusuf D’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

Heyet, aralarında Ömer U. ile Mehmet A'nın da bulunduğu 20 sanığın "mahkumiyete yetecek derecede, her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği, dolayısıyla suçu işlediklerinin sabit olmadığı" gerekçesiyle beraatine hükmetti. 

Sanık Halit Ö'nün dosyasının ayrılmasına karar veren heyet, firari sanık Yusuf D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.