Film sahnelerini aratmayan polis-şüpheli kovalamacası

Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak otomobille kaçan ve kaçarken başka bir otomobile çarparak kaçmayı sürdüren şüpheli, film sahnelerini aratmayan kovalamaca sonucu yakalandı. Yaşanan kaza güvenlik kamerasına da yansıdı.

Olay, Pamucak Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre; bir süt kooperatifinde muhasebeci olarak çalışan İbrahim G. (41), kooperatife ait süt parası olan 30 bin TL’yi bankaya yatırmak için yola çıktı. Sokakta giderken İbrahim G’nin önünü kesen Mehmet A. (34) ve Mustafa B. (37) bıçak zoru ile 30 bin TL’yi alarak kayıplara karıştı.

İbrahim G. durumu hemen polise bildirdi.

Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri şahısları eşkal bilgileri ve güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak araştırmalara başladı.

Yapılan incelemelerde şüphelilerin kimliğini tespit eden polis ekipleri hemen peşlerine düştü.

Araştırmalar sürerken Taşpazar Mahallesinde bir arazide şüphelilerin kullandığı aracı bulan polis ekipleri aracın olduğu bölgeyi abluka altına alarak pusuya yattı ve şüphelilerin gelmesini bekledi.

7 saat boyunca aracın bulunduğu bölgede bekleyen polis ekipleri şüpheli Mustafa B’nin gelip araca binmesi üzerine operasyon için düğmeye bastı.

KAZA YAPTI, KAÇMAYA DEVAM ETTİ

Polislerin kendine doğru geldiğini fark eden şüpheli hemen otomobili çalıştırarak kaçmaya başladı. Gasp Büro Amirliği ekipleri ve şüpheli arasında adeta film sahnelerini aratmayan kovalamaca başladı.

Kovalamaca sürerken şüpheli, Büyük Bölcek Mahallesinde bir kavşakta kırmızı ışıktan geçerken başka bir otomobile arkadan çarptı.

Kaza yapmasına rağmen durmayarak kaçmaya devam eden şüpheli, polis ekiplerine de zor anlar yaşattı.

Şüphelinin neden olduğu ve güvenlik kamerasına yansıyan kazada herhangi bir yaralanan olmazken, yaklaşık yarım saat süren kovalamaca Aksaray - Ankara Karayolunda polisin depolama yaparak aracı durdurması sonucu son buldu. Şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyete götürülen Mustafa B, yapılan sorgusunda diğer şüpheli arkadaşının adresini polise verdi. Mehmet A. da Çerdiğin Mahallesindeki evine düzenlenen baskınla yakalandı.  

Şüphelilerin araç, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde, tüfek, tüfeğe ait şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi. İki kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra Aksaray Adliyesine sevk edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.