Fiyatındaki artışla ülkede 1 numaralı gündem olmuştu! Şimdi bedava dağıtılıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 3 bin dönümden fazla alanda ekilen soğan para etmeyince ücretsiz olarak dağıtıldı. Ücretsiz soğandan almak için vatandaşlar tarlalara geldi.

Fiyatındaki artışla ülkede 1 numaralı gündem olmuştu! Şimdi bedava dağıtılıyor

Yenişehir’de yüzlerce dönüm alanda soğanın para etmemesi nedeniyle tarlada kaldığını belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “İlçemizde 3 bin dönümden fazla soğan ekimi var. Soğan satılamayınca üreticiler bedava dağıtmaya karar verdi. Üretici arkadaşlarımız vatandaşlara 'gelin kışlık ihtiyaçlarınızı alın' diyor. Burası 100 dönümden fazla soğan ekili arazi. Konunun en kötü tarafı ise üreticinin yaptığı masrafı nasıl karşılayacağı... Ekim yapan çiftçimiz o kadar masraf edip bu ürünü yetiştirdi. Ama bugün soğanını satamaz hale geldi” diye konuştu.

Duruma oldukça üzüldüklerini belirten Aktaş "Soğan pazarlarda 1 ila 1,5 lira arasında satılıyor. Çiftçinin ürettiği soğan bugün tarlada kaldı. İcarı, işçiliği, tohumu, mazotu, gübresi eklenince 1 dönüm soğanın maliyeti üreticiye 2 bin liraya mal olurken bu rakam ithal tohum ekilirse 2500 lira oluyor. Bu soğan pahalı olduğu zaman yurt dışından ithal getiriliyorsa, bugün bu soğanın tarlada kalmaması lazım, çiftçiye yardım edilmezse bu çiftçi batıyor” dedi.

Yenişehir'de ücretli olarak işçilik yapanlar da tarlalardan soğanları ücretsiz olarak kilolarca toplayıp kışlık ihtiyaçlarını temin ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.